Foto: Wim van der Ende

9 jan 2020 | Nieuws

Willem Roskam nieuwe predikant Domkerk

Geschreven door Harry Veenstra

De Domkerk heeft weer een predikant, na ongeveer een jaar vacant te zijn geweest. In januari 2019 ging ds. Netty de Jong-Dorland met emeritaat en kon de beroepingscommissie op zoek naar een opvolger. Deze commissie bestond uit een afvaardiging vanuit de gemeente en heeft na een zeer zorgvuldige sollicitatieprocedure een unanieme voordracht gedaan aan de kerkenraad om Willem Roskam te benoemen als nieuwe Domkerk-predikant. De Kerkenraad van de Domkerk en de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Utrecht hebben op hun beurt deze voordracht unaniem overgenomen.

Roskam is sinds 2015 predikant van de Protestantse Gemeente Lexmond. Maar hij is geen onbekende in de Domkerk: in de periode 2011-2014 was hij gemeentelid, leidde hij er vespers en was hij lid van de werkgroep Liturgie en Kerkmuziek. De afgelopen jaren was hij enkele malen gastpredikant. De aanstaande Domkerkpredikant van 31 jaar, studeerde Theologie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en deed zijn Master Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit. Gedurende zijn studie woonde hij op diverse plaatsen in de stad en als enthousiaste gids op de Domtoren beklom hij vele honderden malen de toren. Het gezin Roskam zal de pastorie in Lexmond verruilen voor een pastorie in de Utrechtse wijk Voordorp.

Op zondag 19 januari zal de feestelijke dienst plaatsvinden waarin Willem Roskam als predikant aan de Domkerk verbonden zal worden. Aan deze dienst verlenen dominee Sytze de Vries, de Domcantorij onder leiding van Remco de Graas, en Domorganist Jan Hage hun medewerking. Na afloop van de dienst, die om 10.30 uur begint, is er gelegenheid tot ontmoeting en feliciteren bij koffie en thee met wat lekkers. Voor de allerkleinsten is er oppas en kinderen vanaf vier jaar hebben een eigen programma.

Voor de Domkerk is 2020 een jaar met een gouden randje; de wijkgemeente Citypastoraat Domkerk bestaat dan 50 jaar. Twee data om alvast in uw agenda te zetten: op donderdag 14 mei is er een Symposium rondom 50 jaar Citypastoraat en op zondag 31 mei vieren we dit jubileum met een feestelijke dienst van Schrift & Tafel.

-persbericht, Utrecht 3 januari 2020, Foto: Wim van der Ende

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons