29 dec 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Geschreven door Redactie

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk.

Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk.

Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de geloofsgemeenschap de zondagsvieringen samen doen. Gelijkelijk verdeeld in de Tuindorpkerk en in de Pauluskerk kunnen we elkaars warmte ervaren en kennis nemen van elkaars tradities en inzichten. Het zijn geen oecumenische vieringen in de oude zin van het woord maar gezamenlijke vieringen waarin bij toerbeurt de ene kerk of de andere het voortouw neemt.

Daarbij wordt de Aswoensdagviering in de Pauluskerk van 14 februari nadrukkelijk ook in de Tuindorpkerk op het rooster gezet zodat we een gezamenlijke start van de Veertigdagentijd kunnen beleven.

.

.

.

Bronnen: Nieuwsbrief, Tuindorpkerkgemeente, vrijdag 29 december 2023, en tuindorpkerk.nl

Foto door Manuchi via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons