29 dec 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Geschreven door Redactie

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk.

Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk.

Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de geloofsgemeenschap de zondagsvieringen samen doen. Gelijkelijk verdeeld in de Tuindorpkerk en in de Pauluskerk kunnen we elkaars warmte ervaren en kennis nemen van elkaars tradities en inzichten. Het zijn geen oecumenische vieringen in de oude zin van het woord maar gezamenlijke vieringen waarin bij toerbeurt de ene kerk of de andere het voortouw neemt.

Daarbij wordt de Aswoensdagviering in de Pauluskerk van 14 februari nadrukkelijk ook in de Tuindorpkerk op het rooster gezet zodat we een gezamenlijke start van de Veertigdagentijd kunnen beleven.

.

.

.

Bronnen: Nieuwsbrief, Tuindorpkerkgemeente, vrijdag 29 december 2023, en tuindorpkerk.nl

Foto door Manuchi via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons