9 jul 2024 | Evenementen, Nieuws | 0 Reacties

VaarWel Uitvaartzang

Geschreven door Redactie

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen tijdens een workshop.

Het initiatief om op die manier zangsolidariteit te bieden groeit. Inmiddels doen zo’n dertig leden uit verschillende Utrechtse kerken mee. Zij streven er samen naar dat de wijkrepertoires van gemeentezang goed vertegenwoordigd zijn. Zo wordt zingen tijdens een uitvaart breed inzetbaar en zo zijn de protestantse wijkgemeenten sterk in de stad.

Jaarlijks komen de leden van de ZangOproepgroep VaarWel bij elkaar tijdens een zomeravond voor een workshop Uitvaartzingen. Dit jaar vindt de workshop plaats op 4 september in de Domkerk. Het thema is: zangvolume en -initiatief, de workshop staat onder leiding van PGU-cantor Wick Gispen.

Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom, want hoe groter de groep wordt, des te lichter de taak. Als lid van de groep hoef je je bij een oproep alleen op te geven als de liederen bekend zijn, en als dagdeel en locatie je uitkomen. Je hoeft niet van blad te kunnen zingen. Het is een laagdrempelige activiteit waar je als gemeentelid aan kunt meedoen om solidariteit te betuigen.

Plaats: Domkerk (aanbellen bij de noord-ingang aan de Domstraat)
Programma: 19 uur vesper, 19.45-22.00 uur workshop
Aanmelden: w.e.pont [at] hetnet.nl
* NB: Iedere dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur in het Noordertransept van de Domkerk vrij toegankelijk om mee te zingen.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons