24 apr 2021 | Geloven, Nieuws | 1 reactie

Wijkgemeente Utrecht-West start project om mensen te inspireren

Geschreven door Andreas Havinga

Tekening:  Mariska van Beusichem.

Zinvolle activiteiten in samenwerking met Stadsklooster.

Mensen helpen op hun zoektocht naar zingeving. Met dit doel is Kerk Utrecht-West begonnen met het project ‘Waardevol West’. Wijkpredikant Mariska van Beusichem kondigde dit aan in de online kerkdienst op 18 april. 

“Met dit vijfjarige project investeren wij vanuit onze reserves in versterking van onze wijkgemeente. Ook hopen wij op een mooie en vruchtbare samenwerking met het Stadsklooster (de voormalige Antoniuskerk), die letterlijk en figuurlijk ruimte geeft voor zinvolle activiteiten.”

Enthousiast zijn de leden van het projectteam bezig met het bedenken en ontwikkelen van activiteiten. “Daarbij bieden wij eenieder de ruimte om zich zo dicht naar de kern van de gemeente te bewegen als zij zelf willen. Met andere woorden: iedereen is welkom en we bieden voor ieder wat wils, als het om de activiteiten gaat.”

Waardevol West heeft drie pijlers. “Bij pijler 1 willen we aan de slag gaan met de methode ‘Waarderende Gemeente Opbouw’. Bij pijler 2 willen we een leerlijn ontwikkelen voor gemeenteleden en andere belangstellenden van alle leeftijden. En bij pijler 3 gaan we aan de slag met zinzoekers.”

Voor meer informatie over het project, mail naar waardevolwest@kerkutrechtwest.nl

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Kerk Utrecht-West, zondag 25 april 2021

Tekening:  Mariska van Beusichem

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons