9 jan 2023 | Evenementen

Week van Gebed – openingsdienst (Jeruëlkapel, za. 14 jan.)

Geschreven door Redactie

Dit jaar moedigt de Week van Gebed voor Eenheid christenen aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Christenen in de hele wereld komen samen om te bidden voor eenheid, de eigen wijk en de hele wereld.

In Utrecht begint de gebedsweek met een openingsdienst in de Jeruëlkapel, aanvang 19.00 uur. Vooraf is er inloop met een soepmaaltijd vanaf 18.00 uur (graag opgeven per mail naar info@usrk.nl). We kunnen elkaar dan ontmoeten, maar dat kan ook na de gebedsdienst. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

Het thema – ‘Doe goed, zoek recht’ – is dit jaar aangedragen door christenen uit de Amerikaanse staat Minnesota. In Nederland is de gebedsweek een initiatief van de landelijke Raad van Kerken, SKIN en MissieNederland. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De openingsdienst in de Jeruëlkapel wordt georganiseerd door de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK).

Zaterdag 14 januari 2023 – Aanvang 19.00 uur – Inloop 18.00 uur met een soepmaaltijd – Jeruëlkapel, Ivoordreef 2, Utrecht (Overvecht) – Graag opgeven voor de soepmaaltijd vooraf de dienst, per mail naar info@usrk.nl – Meer informatie op depup.nl en de website van de EBG Jeruelkapel.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons