13 jun 2024 | Evenementen, Uitgelicht

Festival Licht Geraakt

Geschreven door Redactie

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar. 

In vroeger dagen werden Midzomer en het Sint Jansfeest gevierd met vreugdevuren, zang en dans. Om de groeiende kracht van het licht luister bij te zetten. Ook vandaag zijn de zachte krachten van muziek en woordkunst hard nodig om ons bij te schijnen. Zodat we eerder door licht geraakt dan lichtgeraakt zijn. Kom naar de sfeervolle, eeuwenoude Janskerk – ruimte waar het licht kan komen.

Neem je eigen matje mee als je dit evenement liggend wilt ondergaan! (Zittend kan ook.)

Plaats en tijd: Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht. Inloop 19.30 uur. Einde ca. 23.00 uur.
Programma: Met optredens van stadsdichter Ingmar Heytze • pianist/organist Laurens de Man (kersverse winnaar Nederlandse Muziekprijs) • sopraan Maria Goetze (Wishful Singing) dichter/dominee Kees van der Zwaard • celliste Wilma Pistorius verhalenvertellers Raymond den Boestert en Bastiaan Smit singer/songwriter Simon Stuij • duo Ailun Elzinga (verteller) & Hadewijn Post (harpiste)
Kosten: € 15 / € 10 (studenten & jongeren tot 25 jr.), via www.verhalenhuisutrecht.nl.
Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek, laaf je aan lichtgevende poëzie,
warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar

Festival Lichtgeraakt is een initiatief van Verhalenhuis Utrecht en de Oecumenische Janskerkgemeente. Met medewerking van IPSU – Interkerkelijk Platform Studenten Pastoraat. Mede mogelijk gemaakt door steun van het Ad Voogt Fonds, het Cultuurfonds en het Elise Mathilde Fonds.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons