Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openingsdienst ‘Week van Gebed’

januari 14 @ 19:00

Gebedsdienst met het landelijke thema “Doe goed, zoek recht”.

Bijzondere aandacht voor de verdeeldheid veroorzaakt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Van 15 tot 22 januari 2023 wordt de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid gehouden. Ieder jaar wordt het materiaal voor deze week door een andere groep aangereikt. Dit keer zijn dat kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Zij vragen bijzondere aandacht voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’.

De USRK* opent zoals gebruikelijk de jaarlijkse Week van Gebed op de voorafgaande zaterdag. Een kleine werkgroep heeft op basis van de liturgie van de Wereldraad van Kerken een Utrechtse versie gemaakt.

Van harte nodigt de URSK u uit om met anderen samen te komen bidden, samen te luisteren, samen te zingen. Vanaf 18.00 uur gaan de deuren van de Jeruëlkapel open en staat de soep voor u klaar (graag opgeven per mail naar info@usrk.nl). We kunnen elkaar dan ontmoeten, maar dat kan ook na de gebedsdienst.

Zaterdag 14 januari 2023  –  Aanvang 19.00 uur (deuren open vanaf 18.00 uur)  –  Jeruëlkapel, Ivoordreef 2, Utrecht (Overvecht)  –  Organisatie:  * Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK)

.

Vooruitkijkend  –  Op zondag 22 januari sluiten de Dominicuskerk, de Antoniusgemeenschap en de wijkgemeente Kerk Utrecht-West samen de Week van Gebed af in een oecumenische viering. Deze begint zoals gewoonlijk om 10.00 uur en vindt plaats in de Wijkplaats in Utrecht (Lombok).

.

Bronnen:  website van de EBG Jeruelkapel, nk-utrecht.nl > blog, Nieuwsbrief van Kerk Utrecht-West, zondag 18 december 2022, en Wij Wilhelmina, maandblad van de Wilhelminakerkgemeente, Kerst 2022 / januari 2023

Gegevens

Datum:
januari 14
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://nk-utrecht.nl/blog/week-van-gebed-2/

Locatie

Jeruëlkapel
Ivoordreef 2
Utrecht, 3564 AK
+ Google Maps

Organisator

Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK)
Bekijk de site van Organisator