21 jan 2019 | Nieuws

Remonstrantse Geertekerk heeft nieuwe predikant

Geschreven door Redactie

Op zondag 20 januari 2019 is mw. ds. Marthe de Vries (55) officieel verbonden aan de Remonstrantse Gemeente Utrecht. Zij verlaat na ruim 11 jaar de vrijzinnige gemeente in Wassenaar voor deze overstap naar Utrecht. Samen met de bestaande predikanten ds. Florus Kruyne en ds. Alleke Wieringa is het predikantenteam hiermee weer op stekte gebracht.

De Remonstrantse Gemeente Utrecht telt ongeveer 550 leden en vrienden. Ondanks de geluiden over toenemende secularisatie weet deze gemeenschap zijn aanhang redelijk op peil te houden. Dit jaar vieren de Remonstranten hun 400-jarig bestaan. Een kiescollege, bestaande uit vier gemeenteleden en vier kerkenraadsleden gingen afgelopen zomer op zoek naar een predikant die de vacature zou opvullen die in 2016 ontstond na het vertrek van ds. Pieter Dronkers.

Loopbaan
Ds. de Vries was sinds 2007 als predikant verbonden aan de vrijzinnige gemeente in Wassenaar. Daarvoor was zij werkzaam als predikante in de Jongerengemeente Arminius en de Remonstrantse Gemeente Rotterdam en een korte tijd als docent aan de Remonstrantse predikantenopleiding. Daarnaast heeft mw. De Vries diverse bestuurlijk functies vervuld binnen de Remonstranten. Op dit moment is zij lid van het College van Curatoren van het Remonstrants Seminarium.
Marthe de Vries is moeder van drie studerende dochters en gehuwd met Jan van Aller, predikant in Haarlem.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons