22 jun 2020 | Nieuws

Jacobikerk weer dagelijks open

Geschreven door Andreas Havinga

De Jacobikerk is in principe weer dagelijks open sinds maandag 23 juni. Er is heel hard gewerkt om voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen om dit mogelijk te maken. Van maandag t/m zaterdag tussen 12.30 en 16.00 uur is de kerk geopend, mits er geen grote verhuuractiviteiten zijn. Tot eind juni geldt een maximum aantal bezoekers van 30 tegelijk.

Om 12.45 uur is er in principe elke dag een middaggebed in het Zuiderkoor. Hiermee zijn de predikanten begonnen toen de coronacrisis uitbrak. Voel je welkom om je aan te sluiten!

Heb je wel eens een dagdeel over? Meld je dan als gastheer/gastvrouw bij Jacqueline van Eck, E: openjacobi@jacobikerk.nl. Het is vaak te combineren met lees- of schrijfwerk, dus speciaal aanbevolen voor thuiswerkers en studenten!

 

Openstelling andere kerken.

Een aantal andere kerken zijn al open voor individuele bezoekers. Ook hier geldt dat als er meer dan 30 belangstellenden zijn, er gevraagd wordt om even te wachten tot er weer ruimte is.

De Domkerk is open voor mensen die een kaarsje willen branden of een moment van bezinning zoeken. Dit is mogelijk elke dag van de week behalve zaterdag, tussen 12.00 en 15.00 uur. Vooralsnog kan de Domkerk niet worden bezocht voor de museale functie.

De Marekerk in De Meern is iedere dag open van 14.00 tot 16.00 uur. Gelegenheid voor ontmoeting, rust en stilte, en om een kaarsje aan te steken.

De Tuindorpkerk is wekelijks open op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur. Kaarsen branden, er is muziek (maar geen levende). Rust en contemplatie vinden, even nadenken over God, over jezelf en over de wereld.

 

 

bronnen:  Nieuwsbrief, Jacobikerk, zaterdag 20 juni 2020 en depup.nl > actueel

.

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons