31 okt 2019 | Nieuws

Inspiratieavond van de Protestantse Gemeente Utrecht

Geschreven door Harry Veenstra

Een 40 tal mensen uit allerlei wijkgemeenten en pioniersplekken kwamen op donderdag 10 oktober bij elkaar in de Nieuwe Kerk om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen in het geloofsgesprek.

Het manifest van de Gideonsbende bracht twee thema’s dat we deze avond wilden verkennen:

  • Het voeren van het geloofsgesprek
  • Bidden met en voor elkaar

Tijdens de maaltijd kon er rondgelopen worden en werden meegebrachte flyers en andere dingen bekeken om zo elkaar te inspireren voor het nieuwe seizoen.
Het geloofsgesprek werd gevoerd langs de Atlas van de Belevingswereld, een mooie manier om via de ‘Bergen van werk’, de ‘Stroom van inspiratie’ of de steden ‘Groei’ of ‘Verandering’ elkaar beter te leren kennen.

Het was mooi en indrukwekkend om de avond af te sluiten met een korte viering waarin we een gebed konden uitspreken over wat ons bezighoudt in de wereld en in de kerk.

Voorzitter van de Algemene Kerkenraad René van Bemmel nam op deze avond officieel afscheid als voorzitter. Hij deed dat met een warm betoog voor de kerk zoals we die willen zijn: betrokken op elkaar en op de wereld om ons heen. Niet voor niets nam hij afscheid op deze avond, waarin we niet vergaderden maar elkaar op een ander ontmoetten.

door Jasja Nottelman

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons