6 feb 2022 | Project

Het project Mijn Tweede Familie voor de stad Utrecht is gestart.

Geschreven door Gohar Hovanes

Een steuntje in de rug, een plek om af en toe even bij te komen en te ontspannen, mensen op wie je kunt terugvallen en die je helpen om te wegwijs te raken in de Nederlandse samenleving. Dit is wat mijn tweede familie biedt aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen (16 tot 23 jaar) door middel van koppelingen aan Nederlandse gezinnen, echtparen of alleenstaanden.

Vanaf 1 augustus 2021 ben ik gestart met het project “mijn tweede familie”  voor de stad Utrecht. De jongere heeft een status en woont zelfstandig. Graag wil ik in contact komen met gezinnen, echtparen, alleenstaanden die hun huis openstellen voor een jongere. Gewone, alledaagse familieaangelegenheden zijn voor deze jongeren heel waardevol.

Zelf heb ik 18 jaar geleden,  ik was werkzaam  als jeugdverpleegkundige op het AZC,  2 jongens van 18 jaar gekoppeld aan vrienden. Dit was, en is nog steeds, heel waardevol geweest voor zowel de jongere als het gezin.

Heb je interesse om deel te nemen aan Mijn Tweede Familie of wil je meer informatie, stuur mij een mail met je telefoonnummer, dan neem ik contact op met je. W.van.draanen@sovee.nl., 0620291662, Groetjes Wieke van Draanen

https://youtu.be/l0BNTvd38Hg

Gerelateerde verhalen

Meer

Utrecht geeft warmte

Rechtvaardige herverdeling van energiecompensatie Door een sterke stijging van de energieprijzen wordt het leven flink duurder. Dat is vooral een probleem voor mensen met een laag inkomen. Een groot deel van deze mensen woont ook nog eens in een slecht geïsoleerd...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons