25 feb 2020 | Nieuws

Film over leven Dietrich Bonhoeffer (29 februari)

Geschreven door Andreas Havinga

De film ‘Die letzte Stufe’, over het leven van Dietrich Bonhoeffer, wordt getoond op zaterdag 29 februari in de Nicolaïkerk. Het is 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog en verzetsman werd geëxecuteerd. De filmvertoning is de afsluiting van de landelijke cursus ‘Leren van Luther’. De cursus, gehouden op 14 locaties in Nederland, had dit jaar de persoon en gedachten van Bonhoeffer tot onderwerp.
.
Toegang:  gratis voor iedereen, ook hen die de cursus niet volgden.

Programma

13.00: begin inloop met koffie en thee

13.30: filmvertoning

15.30: nagesprek

16.00: afsluitende Vesper

.
VPRO Cinema omschrijft de film als “een zakelijke, maar overtuigende biografie over … Dietrich Bonhoeffer die zich na Hitlers machtsovername verzet tegen de nazi-invloeden op de kerk. Zijn deelname aan het actieve verzet doet hem in de gevangenis belanden, waar hij zijn belangrijkste werk over zijn christelijke leer zal schrijven. Bonhoeffer werd op 9 april 1945 in het concentratiekamp Flossenburg geëxecuteerd”.
.

Meer informatie over de film ‘Die letzte Stufe’ in het Nederlands op www.vpro.nl > cinema > films > bonhoeffer (in het Nederlands) en de.wikipedia.org > wiki > Bonhoeffer Die letzte Stufe (in het Duits).

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons