16 sep 2019 | Nieuws

De ziel in het spel – bijeenkomst ‘De Fluisterstille Stem’

Geschreven door Harry Veenstra

Dag-bijeenkomst van Pioniersplek ‘De Fluisterstille Stem’ met als thema ‘De ziel in het spel’ op 21 september 2019

Uitnodiging voor mensen die verlangen naar meer aandacht voor hun binnenwereld.

Op zaterdag 21 september is iedereen welkom op de allereerste officiële dag-bijeenkomst van De Fluisterstille Stem. De pionier ds. Toos Wolters biedt met deze bijeenkomst ruimte voor iedereen die zoekt naar verdieping in zijn/haar leven. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen zoals innerlijke dialoog, geleide visualisatie, muziek en zang, uitwisseling, gesprek en stille overpeinzing. Het thema van deze dag-bijeenkomst is ‘De ziel in het spel’.

De dag start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De ontmoeting vindt plaats in de Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht-Overvecht. De bijeenkomst is onder begeleiding van ds. Toos Wolters, predikant en psychosyntheticus. Met muzikale medewerking van Wick Gispen.

De Fluisterstille Stem is een ontmoetingsplaats voor mensen die verlangen naar meer aandacht voor de diepere lagen van het bestaan. Zij richt zich op de binnenwereld: de ziel. Langs de weg van individuele en gezamenlijke bewustwording wordt de eigen beleving van God ter sprake gebracht. Dit kan helpen bij de zoektocht naar nieuwe vormen van geloof en spiritualiteit. In deze zoektocht naar meer bewustzijn-van-God-in-het-dagelijkse-leven wordt er gebruik gemaakt van diverse bronnen, waaronder de kennis, methoden en technieken van Psychosynthese.

De pioniersplek De Fluisterstille Stem is een gezamenlijk initiatief van de Johannesgemeente in Utrecht, de Protestantse Gemeente Utrecht en de Protestantse Kerk Nederland.

Toos Wolters, initiatiefneemster van De Fluisterstille Stem: “Het is heel fijn dat we na deze zomer weer stil mogen staan bij onszelf. De aandacht voor de ziel geeft mensen de kans om stil te worden en te reflecteren op hun leven. En als je dat samen met anderen doet, ontstaat er ook gemeenschapsgevoel en hoe belangrijk is dat!”De

Iedereen is van harte welkom. Inschrijven en meer informatie vindt u op www.defluisterstillestem.nl  Aanmelden via defluisterstillestem.nl/inschrijven of per e-mail naar: tooswolters@defluisterstillestem.nl

Heeft u geen e-mail? Een berichtje naar Toos Wolters p.a. Johannescentrum, Moezeldreef 400 3561 GD Utrecht kan ook. Kosten zijn een vrijwillige bijdrage aan het einde van de dag. Contant of over te maken. Wij heten iedereen van harte welkom.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons