20 feb 2021 | Geloven

Avondmaal in coronatijd ‘op water en brood’

Geschreven door Andreas Havinga

Zondag 21 februari is de allereerste keer dat ds. Jochem Stuiver als wijkpredikant het avondmaal in de wijkgemeente Kerk op Zuilen viert: “Daar zie ik naar uit, want het is een prachtige instelling van Jezus waarin de VVV van Verdiepen, Verbinden en Vernieuwen helemaal tot zijn recht komt. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit thuis mee te vieren met een eigen stukje brood en (bij voorkeur) een glas water. Alleen kijken en luisteren en in je hart en gedachten meevieren kan natuurlijk ook.

“Het wordt dit keer een avondmaal ‘op water en brood’. Dat sluit dan ook weer mooi aan bij het werk van barmhartigheid van deze zondag: de gevangenen bezoeken. Het past ook goed bij de in vele opzichten soms schrale tijd. Maar er is hoop: in de Bijbel maakt Jezus van water weer wijn! Dat is hoopvol leven!”

Livestream:  De viering op 21 februari is alleen online mee te beleven via youtube.

Meer informatie:  Over het hoe we het gaan doen en het waarom daarvan is een tekst te lezen op de website kerkopzuilen.nl onder het kopje ‘Nieuws’ en dan klikken op ‘Avondmaal in coronatijd’.
.

.

Bron:  kerkopzuilen.nl

Foto door congerdesign op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons