27 apr 2023 | Geloven, Interview, Video

Jonge Hemelbestormer – Iris Lammerts van Bueren

Geschreven door Redactie

Regelmatig gaat het Huis van Dominicus het gesprek aan met jonge mensen over hun geloof. Ditmaal gaat theoloog Erik Borgman in gesprek met Iris Lammerts van Bueren,over haar roeping en inspiratie. Toen Iris op de HKU aan haar onderzoekmaster zou beginnen, werkte zij bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Daar kwam zij in aanraking met mensen met een diep gevoel dat zij anderen tot last zijn en niemand hen zou missen als zij er niet meer waren. Het zette haar aan het denken over meer fundamentele voorwaarden voor gezonde gemeenschappen. Ze verhuisde naar de Dorothy Gemeenschap in Amsterdam, waar aan een plek van hoop wordt gebouwd. Sinds eind 2022 is Iris diaconaal werker bij de Domkerk. Het gesprek met theoloog Erik Borgman gaat over Iris’ inzet om de Domkerk als plek van sociale bloei te versterken.

De muzikale intermezzo’s bij het gesprek worden verzorgd door Hannelore van Es op piano.

De video van dit gesprek is vanaf donderdag 27 april, 10.00 uur online te zien op de youtu.be-kanaal van Huis van Dominicus.

.

Foto: C. Dustin via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons