22 jan 2023 | Evenementen, Geloven, Nieuws

‘Zondagmorgen’ op dinsdagavond in de Tuindorpkerk

Geschreven door Redactie

Boek van Willem Jan Otten lezen en met elkaar overwegen in 3 bijeenkomsten.

Afgelopen november werd ‘Zondagmorgen. Over het missen van God‘ van de schrijver Willem Jan Otten door recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad verkozen tot het Beste Theologische Boek van 2022.

‘Zondagmorgen’ bestaat uit 52 overwegingen, geschreven op zondag toen de schrijver vanwege de corona niet naar de kerk kon. Een kerkelijk jaar lang dat begint op de zondag na Pasen – “Van een wonder vraag je niet of het kan, maar wat het van je moet” – en dat eindigt met 14 korte fragmenten bij de Kruiswegstaties van Goede Vrijdag en een gedicht op de Paasmorgen. “Hoe wij in de handpalm neergeschreven zijn, / je hebt het nog niet grondig onderzocht . . . “

In drie avonden willen we in de Tuindorpkerk fragmenten uit het boek lezen en met elkaar overwegen. Dat gaan we doen aan de hand van drie vragen:

Op dinsdag 24 januari: Len Borgdorff zal de schrijver Willem Jan Otten bij ons introduceren. Waarom zou je dat willen: geloven? Wat betekent geloven eigenlijk voor Otten? Over de weg van het geloof als een weg van missen. Sjouke Sytema zal een eerste reactie geven.

Op dinsdag 31 januari: Wat hoof je in de kerk te vinden? Over wat Otten het meest heeft gemist toen hij niet naar de kerk kon: de viering van de eucharistie. Over eucharistie en avondmaal zal Jan Muis een voorzet geven.

De laatste keer op dinsdag 7 februari is nog niet ingevuld en zal gaan over vragen als ‘hoe en waar ervaar jij God?’

Over de auteur – Otten is ook de schrijver van prachtige romans, zoals ‘Specht en zoon’, dichter o.a. van het lange verhaalgedicht ‘De Vlek’ en winnaar van de P.C. Hooftprijs voor zijn essays over literatuur, film en geloof.

.

Dinsdagen 24 en 31 januari, 7 februari – Aanvang 20.00 uur – Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1, Utrecht (Tuindorp) – Meer weten? Meedoen? Mail naar borgdorfflen@gmail.com of yviersen@dickvandijk

.

Bron: tuindorpkerk.nl > zondagmorgen-op-dinsdagavond en tuindorpkerk.nl > evenement

Afbeelding door LillyCantabile via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons