4 jun 2021 | Evenementen

VIERkracht-viering over ‘Wonen’ (6 mei)

Geschreven door Andreas Havinga

‘Wonen’ is het thema van de VIERkracht-viering in de Tuindorpkerk op zondag 6 juni a.s. om 11 uur.

Wonen is een basisbehoefte. Maar lang niet ieder mens op aarde heeft een dak boven het hoofd. Zelfs in het welvarende Nederland zijn velen op zoek naar een passende woning. En ook als je een dak gevonden hebt, kan er nog iets belangrijks ontbreken. Ergens wonen is nog niet hetzelfde als je min of meer thuis voelen.

In het bijbelboek Genesis lezen we dat Abram en Saraï geroepen werden om huis en haard te verlaten. Ze lieten het vertrouwde achter zich en gingen op weg naar het onbekende. Ze namen alles wat ze hadden mee. Gelukkig kon een groot deel van hun bezittingen op eigen kracht voortbewegen.

Wat zou jij het liefste meenemen als je op weg zou gaan? Wat zou jou onderweg naar het onbekende land een gevoel van ‘thuis’ kunnen geven? En wat zegt die keuze over wie jij bent en over wat jij als ‘thuis’ ervaart?

Offline:  Als je tot de gelukkigen behoort die de VIERkracht-viering live bij kunnen wonen (Vooraf aanmelden noodzakelijk!), willen we je vragen iets mee te nemen naar de kerk dat je (op reis naar het beloofde land) zeker in je koffer zou stoppen. Iets van thuis dat mee moet naar de nog  onbekende toekomst.

Online:  Wil je de viering bijwonen vanuit huis? Ga dan naar kerkdienstgemist.nl

.

.

Bron:  tuindorpkerk.nl

Foto door Scott Goodwill op unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons