12 sep 2022 | Evenementen

Women’s Voices Utrecht

Geschreven door Redactie

In het kader van de viering van 900 jaar Utrecht organiseert Culture Connection het programma Women’s Voices Utrecht met zang, muziek en verhalen van vrouwelijke artiesten uit diverse culturen, religies en leefwerelden. Vrouwen vormen een belangrijke schakel in de geschiedenis van Utrecht. De onafhankelijke geest, creativiteit en moed van Utrechtse vrouwen van vroeger tot nu bieden de inspiratie voor Women’s Voices Utrecht.

 

Voorstelling in Nicolaikerk

Vocaal ensemble Wishful Singing en zangeressen Namgyal Lhamo en Sally Fayez Hannah maken een voorstelling met muziek, zang en poëzie over vrouwelijke vrijdenkers, vredestichters en vernieuwers. Met onder andere repertoire van de Byzantijnse Kassia en de Duitse Hildegard von Bingen, hedendaagse songs over natuurgodinnen, liefde en leven in het hie

r en nu, Tibetaans-Boeddhistische mantra’s en liederen over sterke vrouwen en Mariahymnen uit de Koptische kerk. De voorstelling gaat op zondag 6 november in première.

Zondag 6 november, Nicolaikerk, informatie en tickets via www.culture-connection.org

Kennismaking en ontmoeting

In aanloop naar de voorstelling zijn er op diverse locaties in Kanaleneiland, Zuilen en elders in de stad workshops, optredens en meetings om nader kennis te maken met de artiesten, hun cultuur, geloof en levensvisie. In dit verdiepende programma belichten we het verhaal van Utrechtse vrouwen die zich inzetten voor een betere toekomst voor iedereen, voor vrede, volksgezondheid, empowerment van vrouwen. Verschillen en contrasten komen aanbod, maar vooral ook gaan we op zoek naar gedeelde passie en toekomstdromen.

Organisatie

Het project wordt georganiseerd door stichting Culture Connection (www.culture-connection.org) i.s.m. Utrecht 900 jaar, Sint Maarten Beraad, Nicolaikerk en vele anderen.

Meer informatie over het programma, over locaties, tijden en tickets is vanaf juni beschikbaar op onze website www.culture-connection.org en via jdenboer@jdbc.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons