Een unieke voorstelling met muziek en poëzie uit diverse religies, culturen en spirituele tradities

Ter ere van de 900ste verjaardag van Utrecht presenteert Culture Connection Women’s Voices Utrecht waarin muziek en verhalen van vrouwelijke artiesten uit diverse religies en leefwerelden samenkomen. Wishful Singing, Namgyal Lhamo, Sally Hanna en Randa Awad maken een gloednieuwe productie met zang, muziek en poëzie over vrouwelijke vrijdenkers, vredestichters en vernieuwers. Op donderdag 10 november staat deze unieke voorstelling in de Geertekerk in het hartje van Utrecht. Vanaf 16 oktober zijn er op diverse locaties in de stad workshops, pop-up optredens en dialoogdiners.

Voorstelling Women’s Voices op 10 november in Geertekerk

Utrechtse zangeressen en performers bundelen hun krachten in de voorstelling Women’s Voices Utrecht. Zij presenteren poëzie en liederen van en over vrouwelijke vrijdenkers, vredestichters en vernieuwers.
Vocaal ensemble Wishful Singing vertolkt repertoire van middeleeuwse powervrouwen als de Byzantijnse Kassia en de Duitse mystica Hildegard von Bingen, maar ook liederen van hedendaagse componisten over natuurgodinnen, liefde, vrede, over leven in het hier en nu. Sally Hanna zingt wonderschone Egyptisch- koptische hymnen voor Maria en de heilige Monica. Namgyal Lhamo brengt Tibetaanse spirituele liederen en meditatieve mantra’s over sterke vrouwen, liefde, compassie en de zoektocht naar innerlijke vrede. Spoken word artiest Gabriel Erlach opent met een vlammende ode aan de Utrechtse vrouw. Dichteres Randa Awad leest voor uit eigen werk. Theoloog Claartje Kruijff vertelt over Sint Geertrudis en de Geertekerk.

Donderdag 10 november, 20.00 uur, € 19,- | info en tickets via www.culture-connection.org

Inspiratie

Het motto van Utrecht900 luidt: ‘Stad zonder muren, open, betrokken, gastvrij en verbonden met elkaar’.. Jeanneke den Boer van Culture Connection: “De thematiek van het Utrechtse jubileumfeest sluit naadloos aan bij onze missie ‘ontschotten’. Wij willen Utrechters van diverse achtergronden en leefwerelden, mensen die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen met elkaar in contact brengen. Bij Women’s Voices Utrecht gaat het kennismaking met elkaars achtergronden, artistieke uitwisseling en muzikale samenwerking.”
Women’s Voices Utrecht komt tot stand in nauwe samenwerking met lokale partners en artiesten.

De stem van vrouwen

Vrouwen vormen een belangrijke schakel in de geschiedenis van Utrecht. Bekend zijn de namen van markante figuren uit het verleden als Trijn van Leemput, Truus van Lier en Belle van Zuylen. Wij gaan op zoek naar het verhaal en de dromen van vrouwen van diverse achtergrondendie zich onvoorwaardelijk inzetten voor een betere toekomst voor iedereen: voor welzijn en volksgezondheid, voor gelijkwaardigheid, vrijheid en vrede. Hun passie, vrije geest, moed, creativiteit en doorzettingsvermogen staan centraal in Women’s Voices Utrecht.

Omlijstend programma

In aanloop naar de voorstelling presenteren we workshops, optredens, ontmoetingen en dialoog. We gaan op bezoek in de Koptische kerk in Zuilen. Namgyal Lhamo geeft op 23 oktober een zangworkshop Tibetaanse mantra’s in restaurant De Werfkring. In Resto VanHarte in Leidsche Rijn en Kanaleneiland delen we onze verhalen en toekomstdromen tijdens dialoogdiners i.s.m. Utrecht in Dialoog. Binnenkort meer informatie hierover op www.culture-connection.org

Partners

Women’s Voices Utrecht komt tot stand in samenwerking met Utrecht900, Remonstrantse Gemeente Utrecht, Geertekerk, Sint Maarten Utrecht, Sint Maarten Parade, de Koptische kerk, Utrecht in Dialoog, Resto VanHarte en vele anderen. Subsidiënten zijn: gemeente Utrecht, KF Heinfonds.