6 nov 2019 | Evenementen

Wat gebeurt er op het Geestdrift Festival, 9 november

Geschreven door Harry Veenstra

Aanstaande zaterdag zevende editie van het Utrechtse Geestdrift Festival

Op zaterdag 9 november vindt in de Pieterskerk in Utrecht de zevende editie van het Utrechtse Geestdrift Festival plaats. Met dit jaar onder andere de Kroatische filosoof Srećko Horvat, Priester, schrijver en dochter van bisschop Desmond Tutu, Mpho Tutu von Furth, de Ierse dichter en activist Pádraig Ó Tuama, pyro-theoloog Peter Rollins en schijver Désanne van Brederode.

Het Geestdrift Festival is een jaarlijks terugkerend festival waar levensbeschouwelijke thema’s, engagement en schoonheid op het programma staan. Het publiek wordt een eigenzinnig en inspirerend programma voorgeschoteld en heeft gedurende de dag de mogelijkheid om in gesprek te gaan met sprekers, activisten en kunstenaars.
De programmeurs van het Geestdrift Festival willen een programma neerzetten dat verrijkt, verrukt, verrast en bovenal inspireert.
In hun lezingen adresseren sprekers als mircoplastic-onderzoeker Heather Leslie, socioloog Abram de Swaan en journalist Bas Mesters de grote thema’s van deze tijd zoals klimaat, gender, de boze burger en de vraag naar identiteit.
Ook neemt het Geestdrift Festival dit jaar deel aan de Sint Maartensparade om 18:00 uur vanaf het Domplein.

Nog heel veel meer
Naast lezingen zijn er ook optredens van de Amerikaanse band Listener, de Zweede troubadour David Åhlén en de singer singwriter mevrouw Tamara.
Verder heeft de kunstenares Liesbeth Labeur speciaal voor het festival een Laatste Oordeel gemaakt en nodigt zij bezoekers uit om zelf ook een bijdrage te leveren aan een gezamenlijk kunstwerk. Speciaal tijdens het festival toont Christina de Vos haar expositie ‘I have decided to become a saint’ in het hoogkoor van de Pieterskerk.

Thema Geestdrift Festival 2019
In een tijd waarin polarisatie, identiteitspolitiek en angst gemeengoed lijken, staat het Geestdrift Festival dit jaar in teken van de Apocalyps. Het Geestdrift Festival wil haar bezoekers een openbaring van kunst, maatschappelijke relevantie, zingeving, geloofstradities en filosofie bieden.
Het complete festivalprogramma is te vinden op www.geestdriftfestival.nl.

Details
Het Geestdrift Festival vindt plaats op zaterdag 9 november van 11.30 uur tot 23.30 uur in de Pieterskerk in Utrecht. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via www.geestdriftfestival.nl/tickets. Een complete dagkaart kost in de voorverkoop 27,41 euro, middag- of avondkaarten 16,92 euro.
Aan de deur kosten tickets 32,50 euro (hele dag) en 20,00 euro (middag of avond).

Meer weten over het Geestdrift Festival?
www.geestdriftfestival.nl
facebook.com/geestdriftfestival
Instagram.com/geestdriftfestival

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons