5 apr 2024 | Evenementen

Waar gaat de Europese Unie over? (Utrecht Lezing, wo 10 april)

Geschreven door Redactie

Op 6 juni 2024 mogen we stemmen voor de Europese verkiezingen. De uitslag is bepalend voor het Europees Parlement. Maar waar gaat de Europese Unie over? Als politici zeggen dat ‘iets van Europa’ moet, wat bedoelen ze dan daarmee?

Door het Europese integratieproject is een uniek rechtsgebied ontstaan, dat de rechtsorde van de deelnemende staten samenbindt. In zijn Utrecht Lezing gaat Johan van de Gronden in op het geheim van het Europese recht, het belang van de Europese unie en vertelt hij waarom u zou moeten stemmen.

Spreker:  Johan van de Gronden is hoogleraar Europees recht aan de Radboud Universiteit (Nijmegen) en staatsraad in buitengewone dienst bij de Raad van State.

Woensdag 10 april  –  Aanvang 14.00 uur  –  Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, Utrecht (West)  –  Aanmelden en meer informatie via info@huisvandominicus.nl

.

Afbeelding door succo via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons