Les Bras de la Liberation, Le Precheur, Martinique. Foto door orythys via pixabay.com

12 apr 2024 | Evenementen

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Geschreven door Redactie

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het Nationaal Instituut Slavernijverleden en Erfenis én van de beoordelingscommissie subsidieregeling slavernij- en koloniaal verleden Rotterdam.

In haar preek zal Nooitmeer ingaan op de heilzame verwerking waar nazaten van tot slaaf gemaakten naar streven om te komen tot een gezamenlijke toekomst. Daarnaast wil zij de kerk uitdagen om meer verantwoordelijkheid te nemen vanwege de rol die zij heeft gespeeld in het narratief dat de mens met Afrikaanse roonts inferieur is ten opzichte van de witte mens. Voor meer informatie raadpleeg ninsee.nl.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een drankje. De Preek van de Leek wordt georganiseerd door de Werkgroep Vaak Klaas. Organist Dorien Schouten verleent muzikale medewerking.

Zondag 21 april  –  Aanvang 17.00 uur  –  Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht (Binnenstad)

.

Foto: Les Bras de la Liberté, Le Précheur, Martinique. Foto door orythys via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons