22 jan 2023 | Nieuws, Pupjes

Warme Woensdagen in Kerk op Zuilen

Geschreven door Redactie

Staat bij jou de thermostaat laag?

Welkom in de Kerk op Zuilen op Warme Woensdag.

In deze lastige tijden wil Kerk op Zuilen open zijn voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek. Door samen die dag in één gebouw te zijn besparen we met elkaar ook energie en het milieu. Dat past ook bij Kerk op Zuilen als ‘Groene Kerk’.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is op iedere woensdag de Oranjekapel verwarmd en geopend voor iedereen. Je kunt tijdens de openingstijden op ieder moment in- en uitlopen. De Oranjekapel is aan de Amsterdamsestraatweg 441-A (tegenover ingang Julianapark).

Ruimte. Rust.

Wij hebben een bovenzaal ingericht om rustig in stilte te kunnen werken (stroom, gratis WiFi en warmte zijn geregeld). Er is de gehele dag gratis koffie en thee beschikbaar.

Er is een zithoek waar je rustig kunt zitten, mensen ontmoeten, een spelletje kunt spelen en opwarmen. In de hal van het gebouw is er gelegenheid een kaarsje op te steken.

Om 12.00 uur is er in de kerkzaal een korte bezinning van een kwartier, voor diegenen die hier behoefte aan hebben.

Iedere woensdag serveren we na de bezinning rond 12.15 uur, gratis een kop soep met brood. Je kunt uiteraard ook je eigen lunchpakket hier opeten. Samen eten is gezelliger dan alleen.

Jaarthema: Gastvrijheid.

Kerk op Zuilen heeft als jaarthema Gastvrijheid. Dit thema nodigt uit om de deuren meer open te zetten en onze missie als kerk zijn in de wijk nog meer inhoud te geven. Gemeenteleden zijn gastvrouw/heer/mens en ondersteunen de gasten. Kerk op Zuilen sluit zich met dit initiatief aan bij de Warme Kamers (warmekamers.nl) die in het hele land geopend worden. Ook in Utrecht en de wijk Zuilen zijn mensen die in deze moeilijke tijden een manier zoeken om de energiekosten laag te houden. Met het openstellen geven wij hier invulling aan.

Voor de wijk. In de wijk.

Kerk op Zuilen is een wijk georiënteerde gemeenschap. Op zondag is er om 10.00 uur een dienst die ook online te volgen is. We vieren regelmatig met buurtkerken diensten. Eens per maand op zondagmiddag is er het Kerk Café waar mensen samen kunnen zijn, spelletjes spelen en onder het genot van koffie en thee een gesprek kunnen hebben. In de Geuzenwijk is de Roobolkapel als buurtkapel regelmatig geopend en kan men voor diverse activiteiten (oa maaltijd, ochtendgebed, vieringen) terecht (www.roobolkapel.nl). Vele gemeenteleden zijn betrokken bij deze activiteiten.

.

Elke woensdag – Inloop tussen 10.00 en 16.00 uur – Oranjekapel, Amsterdamsestraatweg 441-A, Utrecht (Zuilen) – Meer informatie kerkopzuilen.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons