10 jun 2021 | Evenementen

Wake op Wereld Vluchtelingen Dag (20 juni)

Geschreven door Andreas Havinga

De Diaconie van het Citypastoraat Domkerk is samen met veel kerken in Nederland, bewogen met het lot van de vluchtelingen wereldwijd. Elke woensdagmiddag bidden wij in het Middaggebed het vluchtelingengebed. Een gebed voor een humaan vluchtelingen- en migratiebeleid.

Op zondag 20 juni, Wereld Vluchtelingen Dag, houden wij van 12.15 tot 13.00 uur een wake op het Domplein om de aandacht te vestigen op de situatie in de kampen op Lesbos. De wake is voor het project ‘Opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland’, één van de vele projecten van Kerk in Actie. Iedereen is welkom bij deze wake, aanmelden is niet nodig.

De omstandigheden in kampen, zowel aan de grenzen van Europa, als regionaal, zijn erbarmelijk. Ze zijn overbevolkt en er is een tekort aan voorzieningen, zoals onderdak, voeding, kleding en medische hulp. Hulporganisaties  en mensenrechtenorganisaties slaan al jarenlang alarm. Diaconie voorzitter Maarten Ploeg zegt hierover: “Wij zien het als een diaconale taak om hulp te bieden zoveel als in ons vermogen ligt. Wij vinden dat er een einde moet komen aan deze onmenselijke situatie”.

Voor informatie:  diaconie@domkerk.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, donderdag 27 mei 2021 en www.domkerk.nl

Foto door Markus Spiske op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons