10 jun 2021 | Evenementen

Wake op Wereld Vluchtelingen Dag (20 juni)

Geschreven door Andreas Havinga

De Diaconie van het Citypastoraat Domkerk is samen met veel kerken in Nederland, bewogen met het lot van de vluchtelingen wereldwijd. Elke woensdagmiddag bidden wij in het Middaggebed het vluchtelingengebed. Een gebed voor een humaan vluchtelingen- en migratiebeleid.

Op zondag 20 juni, Wereld Vluchtelingen Dag, houden wij van 12.15 tot 13.00 uur een wake op het Domplein om de aandacht te vestigen op de situatie in de kampen op Lesbos. De wake is voor het project ‘Opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland’, één van de vele projecten van Kerk in Actie. Iedereen is welkom bij deze wake, aanmelden is niet nodig.

De omstandigheden in kampen, zowel aan de grenzen van Europa, als regionaal, zijn erbarmelijk. Ze zijn overbevolkt en er is een tekort aan voorzieningen, zoals onderdak, voeding, kleding en medische hulp. Hulporganisaties  en mensenrechtenorganisaties slaan al jarenlang alarm. Diaconie voorzitter Maarten Ploeg zegt hierover: “Wij zien het als een diaconale taak om hulp te bieden zoveel als in ons vermogen ligt. Wij vinden dat er een einde moet komen aan deze onmenselijke situatie”.

Voor informatie:  diaconie@domkerk.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, donderdag 27 mei 2021 en www.domkerk.nl

Foto door Markus Spiske op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons