8 dec 2022 | Nieuws

Vriendschapsvijg: één in Utrecht, één in Ghana

Geschreven door Redactie

Nog steeds hebben we onze Ghanese vrienden van Nativity niet live kunnen ontmoeten sinds de pandemie. Toch ligt het contact niet stil. Er wordt gemaild, geappt en heel soms gevideobeld. Daarin ontstond het plan om onze vriendschap te symboliseren door gezamenlijk een boompje te planten, zowel in Utrecht als in La.

We kozen voor de vijg. Een bijbelse boom die vrucht draagt en schaduw geeft.

Nativity bedacht een mooi plekje bij hun in aanbouw zijnde gezondheidskliniek. Wij kozen een plekje bij het Johannescentrum, de thuishaven van de PGU en ook met de laatste Ghanese delegaties waren wij daar kind aan huis. Vanwege de bouw moest de vijg in Ghana even wachten op een veilige plek. Stiekem hoopten wij dat door dit uitstel het misschien mogelijk zou worden toch samen beide boompjes te planten, wij daar en zij hier. Helaas liet de corona-situatie dat nog niet toe en ook de bouw liep uit. Maar omdat het hier winter werd moest ons vijgje toch echt de grond in. Daarom pakten we onlangs dan toch de spade en hark op en plantten, onder toeziend oog van de tuincommissie van het Johannescentrum, de Utrechtse vriendschapsvijg, op een mooi beschut en zonnig plekje. We hopen dat dit kleine boompje net zo mag groeien, bloeien en vrucht dragen als onze vriendschap al bijna 30 jaar doet.

Ook hopen we in 2023 toch gezamenlijk de Ghanese vijg te planten; voorzichtige reisplannen worden al gemaakt!

Wie mee wil of alleen maar interesse heeft in de reis, laat het ons weten. Dan houden wij je op de hoogte.

Iedereen is welkom!

Contact

Ghanacomité Utrecht

ghanacomite@gmail.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons