9 mrt 2021 | Leven, Nieuws

Vluchtelingengebed elke woensdag in Domkerk middaggebed

Geschreven door Andreas Havinga

Wereldwijd zijn er momenteel bijna 80 miljoen vluchtelingen. Dagelijks verdrinken er op reis naar Europa zes mensen in de Middellandse Zee.

Het Citypastoraat Domkerk heeft zich aangesloten bij een groep kerken in Nederland, die regelmatig bidden of wakes houden voor de vluchtelingen en voor een humaan migratiebeleid.

Elke woensdagmiddag bidden wij het vluchtelingengebed in het middaggebed in de Domkerk.

‘Lopend Vuur’ stiltedemonstratie in maart 2021.

In de week voorafgaan aan de landelijke verkiezingen in maart 2021 voegen wij ons ook bij de nationale actie ‘Lopend Vuur’. Op woensdag 10 maart, aansluitend aan het middaggebed, houden wij een stiltedemonstratie van 13.00 tot 14.00 uur, op het Domplein. Demonstreer mee en steun vluchtelingen met uw stem.

Er is ook een wake op de Neude op zaterdag 13 maart, als onderdeel van Lopend Vuur route Oost, aanvang 13.30 uur. Zie ook Lopend Vuur (facebook)

Meer informatie in het algemeen:  migreat.org > lopendvuur.

Voor meer informatie:  Ds. Willem Roskam, E: predikant@domkerk.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, vrijdag 5 maart 2021, en www.domkerk.nl

Foto door ev op unsplash.com

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons