9 mrt 2021 | Leven, Nieuws

Vluchtelingengebed elke woensdag in Domkerk middaggebed

Geschreven door Andreas Havinga

Wereldwijd zijn er momenteel bijna 80 miljoen vluchtelingen. Dagelijks verdrinken er op reis naar Europa zes mensen in de Middellandse Zee.

Het Citypastoraat Domkerk heeft zich aangesloten bij een groep kerken in Nederland, die regelmatig bidden of wakes houden voor de vluchtelingen en voor een humaan migratiebeleid.

Elke woensdagmiddag bidden wij het vluchtelingengebed in het middaggebed in de Domkerk.

‘Lopend Vuur’ stiltedemonstratie in maart 2021.

In de week voorafgaan aan de landelijke verkiezingen in maart 2021 voegen wij ons ook bij de nationale actie ‘Lopend Vuur’. Op woensdag 10 maart, aansluitend aan het middaggebed, houden wij een stiltedemonstratie van 13.00 tot 14.00 uur, op het Domplein. Demonstreer mee en steun vluchtelingen met uw stem.

Er is ook een wake op de Neude op zaterdag 13 maart, als onderdeel van Lopend Vuur route Oost, aanvang 13.30 uur. Zie ook Lopend Vuur (facebook)

Meer informatie in het algemeen:  migreat.org > lopendvuur.

Voor meer informatie:  Ds. Willem Roskam, E: predikant@domkerk.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, vrijdag 5 maart 2021, en www.domkerk.nl

Foto door ev op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons