17 jun 2021 | Evenementen

ViaRetraite in de Jacobikerk (2-4 juli)

Geschreven door Andreas Havinga

In het eerste weekend van juli kun je deelnemen aan ViaRetraite met als thema ‘Veerkracht’. Gedurende twee etmalen staan we stil bij vragen als: Wie ben ik en wat vind ik belangrijk in het leven? Wat betekent veerkracht voor mij en hoe ontwikkel ik meer veerkracht? Wat zijn mijn persoonlijke doelen voor de komende periode?

We bieden je een afwisselend programma met onder meer vespers, een stiltewandeling, een workshopronde, persoonlijke stiltemomenten en (stilte)maaltijden. Je ontvangt van ons een reader met inspiratiemateriaal voor persoonlijke stiltemomenten die je helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Voor de volledige retraite-ervaring kun je in de kerk blijven slapen onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk.

Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. Wat we delen is dat we nieuwsgierig zijn naar wat er onszelf leeft en naar de verhalen van de mensen om ons heen. Tijdens de retraite laten we ons inspireren door bronnen uit de hedendaagse cultuur en christelijke spiritualiteit en traditie. Als je met dat laatste niet bekend bent, is dit een kans hier op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

Kosten:  € 50 voor het hele weekend (thuis overnachten) of € 60 (overnachten in de kerk). Ook is het mogelijk om een dagticket te bestellen voor het zaterdagprogramma (€ 20). Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, drinken en een reader met teksten.

Corona-maatregelen: de activiteiten van ViaJacobi mogen ook met de aangescherpte maatregelen doorgaan. Deze vinden plaats in een ruime zaal met goede ventilatiemogelijkheden. We hebben een beperkt aantal tickets beschikbaar gesteld en houden wij 1,5 meter afstand. Wanneer je (milde) klachten hebt, verwachten wij dat je thuisblijft. Laat het ons dan even weten, zodat we het bedrag kunnen terugstorten en we iemand anders blij kunnen maken met een ticket.

Meer informatieviajacobi.nl

.

.

Bron:  viajacobi.nl

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons