17 jun 2021 | Evenementen

ViaRetraite in de Jacobikerk (2-4 juli)

Geschreven door Andreas Havinga

In het eerste weekend van juli kun je deelnemen aan ViaRetraite met als thema ‘Veerkracht’. Gedurende twee etmalen staan we stil bij vragen als: Wie ben ik en wat vind ik belangrijk in het leven? Wat betekent veerkracht voor mij en hoe ontwikkel ik meer veerkracht? Wat zijn mijn persoonlijke doelen voor de komende periode?

We bieden je een afwisselend programma met onder meer vespers, een stiltewandeling, een workshopronde, persoonlijke stiltemomenten en (stilte)maaltijden. Je ontvangt van ons een reader met inspiratiemateriaal voor persoonlijke stiltemomenten die je helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Voor de volledige retraite-ervaring kun je in de kerk blijven slapen onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk.

Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. Wat we delen is dat we nieuwsgierig zijn naar wat er onszelf leeft en naar de verhalen van de mensen om ons heen. Tijdens de retraite laten we ons inspireren door bronnen uit de hedendaagse cultuur en christelijke spiritualiteit en traditie. Als je met dat laatste niet bekend bent, is dit een kans hier op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

Kosten:  € 50 voor het hele weekend (thuis overnachten) of € 60 (overnachten in de kerk). Ook is het mogelijk om een dagticket te bestellen voor het zaterdagprogramma (€ 20). Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, drinken en een reader met teksten.

Corona-maatregelen: de activiteiten van ViaJacobi mogen ook met de aangescherpte maatregelen doorgaan. Deze vinden plaats in een ruime zaal met goede ventilatiemogelijkheden. We hebben een beperkt aantal tickets beschikbaar gesteld en houden wij 1,5 meter afstand. Wanneer je (milde) klachten hebt, verwachten wij dat je thuisblijft. Laat het ons dan even weten, zodat we het bedrag kunnen terugstorten en we iemand anders blij kunnen maken met een ticket.

Meer informatieviajacobi.nl

.

.

Bron:  viajacobi.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons