ViaKunst – Utrechtse pelgrims

Geschreven door Redactie

Tentoonstelling over ‘heilige plekken’ in Utrecht met als doel een kleine Camino in de stad uit te zetten. Mensen die de grote Camino naar Santiago de Compostela in Spanje niet durven of kunnen lopen – of eens willen zien of het iets voor hen is – kunnen zo laagdrempelig ervaren wat pelgrimeren je kan brengen. Tijdens een evenement op zaterdag 30 september kun je deze route door Utrecht voor het eerst lopen. Meer informatie over de expositie op viajacobi.nl

Kennis maken met pelgrimeren.

Delen, loslaten en ontvangen . . . Ik leerde deze onmisbare levenslessen toen ik vorig jaar als pelgrim naar Santiago de Compostela in Spanje liep. De tocht heeft mij veel gebracht. Ik ben gaan inzien dat onderweg zijn (pelgrimeren) een levenshouding is. Eentje die ook andere jonge mensen zou kunnen helpen om op een gezonde, zinvolle, onthechte maar gemeenschappelijke manier in het leven te staan. 

Mijn naam is Marjon Moed en deze zomer wil ik, samen met ViaJacobi, meer mensen kennis laten maken met het fenomeen pelgrimeren. Tijdens het lopen van de Camino (een pelgrimsroute die al meer dan 700 jaar wordt afgelegd) zeggen pelgrims vaak tegen elkaar: de weg zelf is de bestemming. Dat neem ik graag als uitgangspunt.

In de maanden juli t/m november 2023 groeit deze tentoonstelling en wordt steeds completer dankzij allerlei gesprekken, ontmoetingen en inzichten. Ik verzamel ‘heilige plekken’ in onze stad om een kleine Camino (Camini) in Utrecht uit te zetten. Van juli tot november loopt deze expositie in het Noorderkoor van de Jacobikerk. Tot zondag 10 september is de tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingsuren van Kerken Kijken. Tijdens een evenement op zaterdag 30 september (i.s.m. het St Jacobsgenootschap) kun je deze route door Utrecht voor het eerst lopen.

Elke woensdag t/m zondag van 12.00 t/m 16.00 uur (van juli t/m zondag 10 september 2023) – Jacobikerk, St Jacobsstraat 171, Utrecht (Binnenstad) – Meer informatie op viajacobi.nl

.

Foto door Les Argonautes via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons