16 jul 2021 | Evenementen

ViaJacobidebat

Geschreven door Gohar Hovanes

Afgelopen dinsdag vond het Jacobidebat plaats in de Utrechtse Jacobikerk. 

Ongeveer vijf keer per jaar is de Utrechtse Jacobikerk het decor voor een Jacobidebat. Tijdens zo’n avond gaan sprekers vanuit diverse achtergronden met elkaar in gesprek over maatschappelijk relevante onderwerpen met betrekking tot cultuur, wetenschap, economie, geloof, politiek en literatuur. De diversiteit zit hem tijdens zo’n avond niet alleen in de onderwerpen of de sprekers: ook het publiek is een gevarieerd gezelschap. De kerk vult zich tijdens een Jacobidebat niet alleen met leden van de Jacobikerk of andere kerkelijke gemeentes uit de stad, maar ook met Utrechters die minder of helemaal niet betrokken zijn bij een kerk. En dat is ook precies wat een van de doelen is van deze avonden: op zoek naar verbinding in verscheidenheid.

Utrecht puilt uit. Van student tot starter, van huurder tot koper; geen woningzoekende kan om de huizenmarktcrisis heen. Maar is er licht aan het einde van de tunnel? Binnen welke termijn kunnen we weer aan een betaalbare woning komen? Welke kansen laten we nu nog onbenut? Samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade, Correspondentjournalist Josta van Bockxmeer en Ebru van Schie Akdag, coördinator woningbouwimpuls bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, is er nagedacht over de vraag wat oplossingen kunnen zijn voor de woningmarktcrisis.

Debat gemist? Bekijk het hier terug!

 

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons