4 apr 2021 | Evenementen

ViaJacobi debat over “Truth, Fake News and Conspiracies” (7 april)

Geschreven door Andreas Havinga

Sir Richard Evans in gesprek met prof. Beatrice de Graaf

op woensdag 7 april, om 20.00 uur   (voertaal:  Engels).

‘Historici moeten de ultieme mythbusters zijn’, vindt Britse historicus Sir Richard Evans. Juist als het gaat om complottheorieën en desinformatie ziet hij een rol weggelegd voor de historicus. Waarom? Wij nodigden hem uit voor het ViaJacobidebat en jij krijgt de kans om je vragen hierover aan hem en professor Beatrice de Graaf te stellen. Dit voorjaar verdiepen we ons tijdens verschillende activiteiten in het thema ‘Waarheid’.

Complottheorieën, nepnieuws, waarheid… er zijn weinig thema’s die zoveel aandacht hebben gekregen in het Westerse politieke discourse van de laatste jaren als deze drie. Hebben we te maken met een nieuw verschijnsel, of is de geschiedenis slechts bezig zichzelf te herhalen?

Op woensdag 7 april zullen twee vooraanstaande historici met elkaar in gesprek gaan over dit boeiende onderwerp: Sir Richard J. Evans, professor aan de University of Cambridge en Beatrice de Graaf, faculteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. De voertaal is Engels.

Dit evenement wordt georganiseerd door ViaJacobi in samenwerking met Broese Boekverkopers en is te volgen via een livestream. Meer informatie en de link naar de livestream vind je op www.viajacobi.nl.  Abonneer je alvast op het youtube-kanaal van ViaJacobi, zodat je een melding krijgt als de livestream begint.

Wil je je alvast verdiepen in dit thema? Tot en met 8 april zijn de Engelstalige versies van recente boeken van Evans en De Graaf met korting te koop bij Broese Boekverkopers.

.

.

Bron:  www.viajacobi.nl

Foto door Jacob Baker op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons