15 apr 2021 | Evenementen

ViaFilosofie #1: ‘Waarheid in vogelvlucht’ (19 april)

Geschreven door Andreas Havinga

Online evenement.

Wat is waarheid? Kunnen wij eigenlijk wel weten wat waarheid is? Maar ook, hoe gaan we om met onwaarheden? In drie avonden duiken we teksten van klassieke en moderne denkers en gaan we aan de hand van deze inspiratiebronnen in gesprek. Ontdek hoe deze teksten je uitdagen om te reflecteren op je eigen leven.

Al eeuwenlang houden filosofen zich bezig met het thema waarheid. Op de eerste avond van deze reeks duiken we in een aantal filosofische teksten over waarheid. We maken grote sprongen door de tijd: van een klassiek denker tot een postmodernist. De vraag die centraal staat: hoe kijken deze denkers tegen het begrip ‘waarheid’ aan?

Wanneer:  op maandag 19 april, aanvang om 20.00 uur. Deze eerste avond van ViaFilosofie zal vanwege de coronamaatregelen online plaatsvinden. Kort van tevoren ontvang je de Zoom-link om mee te doen.

Bestel je gratis ticket op viajacobi.nl. Wil je ons supporten? Bestel dan een ticket voor een vriendenprijs.

Zet ook alvast de andere data van ViaFilosofie in je agenda:

  • Maandag 17 mei – ViaFilosofie #2 – Waarheid:  liegen en bullshit
  • Maandag 14 juni – ViaFilosofie #3 – Waarheid:  levenswaarheid, schoonheid en troost

Meer informatie op www.viajacobi.nl

.

ViaFilosofie is een initiatief van ViaJacobi is een Utrechtse community van twintigers en dertigers met allerlei achtergronden en levensovertuigingen. Wat ons samenbindt? We zijn nieuwsgierig naar de ander. Naar de wereld om ons heen. Bij ViaJacobi gaan we in gesprek over levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s. Dit doen we tijdens debatten, boekenclubs, avonden over de wortels van onze cultuur, vespers, retraites en festivals. Samen zoeken we naar een betekenisvol leven. We ontmoeten je graag bij een van onze events!

.

.

Bron:  www.viajacobi.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons