9 jul 2021 | Evenementen

DATUM GEWIJZIGD – ViaFestival: vier de kracht van verhalen!

Geschreven door Redactie

Het ViaFestival met als thema ‘Vier de kracht van verhalen!’, oorspronkelijk gepland op 17 juli, is verplaatst naar september. Houd de ViaJacobi website in de gaten voor het precieze datum.

.

Oorspronkelijk, achterhaald bericht:

ViaFestival: vier de kracht van verhalen!

Op zaterdag 17 juli organiseert ViaJacobi vanaf 19:00 uur ViaFestival met als thema ‘Vier de kracht van verhalen!’. Een inspirerende zomeravond met Mounir Samuel en Aafke Romeijn, uitdagende workshops en fijne muziek door singer-songwriter Géonne Hartman. 

 

Al zolang wij bestaan vertellen wij mensen elkaar verhalen. Verhalen vormen ons in het leven, vertellen ons wie we zijn en binden ons samen. Daarom brengt ViaJacobi tijdens ViaFestival een ode aan het verhaal. Mounir Samuel (Nederlands politicoloog, publicist en correspondent Midden-Oosten) zal vertellen over het bijzondere verhaal van zijn pas overleden Egyptische oma. Een ongelooflijk en inspirerend levensverhaal. Daarnaast vertelt Aafke Romeijn (muzikant, schrijfster en journaliste) over welke levensverhalen haar hebben gevormd, maar ook hoe zij zelf haar ervaringen verwerkt in haar boeken en muziek. Ze neemt het publiek mee in het verhaal over een bijzondere fase in haar leven.

 

Bezoekers gaan vervolgens zelf aan de slag met verschillende workshops. In de human library kunnen zij boeiende gasten het hemd van het lijf vragen. Tijdens de creatieve workshops vertellen of visualiseren zij hun eigen levensverhaal. Ook krijgen zij de kans om samen in oeroude verhalen te duiken of zich te laten inspireren door levensverhalen verwerkt in muziek. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van de veelbelovende Utrechtse singer-songwriter Géonne Hartman en een hapje en een drankje.

 

ViaFestival vindt plaats in de monumentale Jacobikerk in de binnenstad van Utrecht (Jacobsstraat 171). Tickets kosten 12,50 euro (early-bird-tarief tot en met 5 juli: 10 euro) en zijn te bestellen via www.viajacobi.nl. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons