3 aug 2020 | Evenementen

Vesper Intro’s – Citypastoraat Domkerk

Geschreven door Harry Veenstra

De Vesper Intro gepland voor 4 november wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de huidige corona-regels. De organisatoren houden oog op de mogelijkheden om dit soort inspirerende avonden snel weer op gang te krijgen.

(bron:  e-mail d.d. 21 oktober 2020 van de organisatoren)

.

Oorspronkelijk bericht gepubliceerd 3 augustus 2020:

Ieder jaar biedt de Werkgroep Getijden van het Citypastoraat Domkerk Utrecht drie maal een Vesper Intro aan. Dit is een uur in de avond, waarop wij ons verdiepen in steeds een ander facet van de vespers. Het programma* wordt gevuld met achtergrondinformatie, kringgesprek of praktijkoefening. Van tevoren kunnen we gezamenlijk het avondgebed vieren.

Voor het komende seizoen 2020/2021 hebben wij de volgende data gepland: 04 november 2020, 04 maart 2021 en 02 juni 2021. Noteert u het maar vast…

Inhoudelijk licht ik alvast een stukje van de sluier op van de eerste bijeenkomst ‘Vijftig jaar CPD-Vespers: All Inclusive’ op de vierde november om 20 uur.

Geschiedenis is nooit af. Geschiedenis wordt. Hoe we ernaar kijken bepaalt wat we als onze identiteit, als onze trauma’s en als ons geluk ervaren. Hoe wegen we de afzonderlijke onderdelen ervan? Wat is de erfenis van ons verleden op het gebied van de gebedstraditie in de Domkerk? Op welke basis is het ontstaan? Hoe kwam dat?

Waarom vond Dr. Hans van der Werf het destijds noodzakelijk de getijdengebeden in ere te herstellen? Wat is er zo krachtig aan, dat wij dit ritueel al 50 jaar uitvoeren?

Wat hebben we er nú aan? Hoe zal dat over een paar jaar zijn? Wat hadden de mensen van tóen nodig waardoor het zo geworden is? Wat hebben wij nú nodig om gebedsmomenten als zinvol te ervaren? Wat is de meest diepe betekenis van dit alles voor een mens?

Wat doet de Corona-fase ermee voor je? Wordt het anders ervaren met zo’n crisis van isolatie thuis? En door de mensen die wél in de kerk aanwezig konden zijn? Hebben zij deze tijd anders beleefd? Voelde het als armoe en gemis alleen? Zaten er ook verfrissende facetten aan?

Wat kunnen wij leren van het verleden en wat is de kern ervan?
Wat willen we doorgeven aan de mensen na ons?
Denken met:

Sprekers : Dr. Hans Kronenburg
Ds. Henk Stellingwerf
Datum : 04 november 2020
Tijd : 20.00 – 21.30 uur !!!!

Ds.Willem Roskam, Remco de Graas en Ine Pont

* Aanmelding verplicht via vesperintro@domkerk.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons