16 jul 2021 | Evenementen

Vertelconcert in de Janskerk

Geschreven door Andreas Havinga

‘Het uitzonderlijke leven van Rosy Wertheim’.

Een bijzonder vertelconcert staat gepland in de Janskerk op zondag 18 juli om 14.30 uur. Gemeentelid Rens van Hoogdalem (verteller) heeft deze voorstelling geschreven en de muziek wordt uitgevoerd door Yukiko Hasegawa (piano) en Esther van der Ploeg (hobo). De voorstelling is geschreven omtrent het leven en de muziek van Rosy Wertheim. De prachtige muziek van Wertheim en componisten waardoor zij geïnspireerd werd, zal gespeeld worden.

Rosy Wertheim was voor de Tweede Wereldoorlog een gerenommeerd componiste die nationaal en internationaal muzikaal succes genoot. Daarbij was zij een spil in het sociale en culturele leven van Amsterdam. Een rol die zij bleef doorzetten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze voorstelling was oorspronkelijk geschreven in het kader van 75 jaar vrijheid. Een voorstelling over een uitzonderlijk leven, over muziek en over verzet.

Aanmelden via rensvanhoogdalem@gmail.com

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Oecumenische Janskerkgemeente, zondag 4 juli 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons