17 jun 2022 | Evenementen

Verplaatst: Concert Tuindorpkerk nu 18 oktober

Geschreven door Redactie

In de nieuwe PUP staat een concert in de Tuindorpkerk aangekondigd voor aankomend weekend. Dit is verplaatst naar 18 oktober, t.z.t kunt u op de website van de kerk exacte informatie vinden. Hieronder het originele bericht:

Utrecht 900 – Psalmen in de Tuindorpkerk

Utrecht heeft zijn Psalter, een 1400 jaar oud handschrift met daarin onder andere de 150 Psalmen, maar ook andere op de Bijbel gebaseerde hymnen. Nu heeft de Tuindorpkerk wel iets met psalmen. Zij klinken vanaf de orgelgalerij als ze vertolkt worden op het prachtige Ruprechtorgel, met zijn 300 jaar het oudste orgel van de stad. Door die combinatie van tijd en de verbondenheid met psalmen ligt het voor de hand om daar iets mee te doen wanneer Utrecht zijn 900-jarig bestaan viert.

Dat gebeurt op zaterdagmiddag 18 juni. Dan wordt het orgel bespeeld door de kerkmusici van de Tuindorpkerk, Dorien Schouten en David Jansen. Naast een klein gezelschap van vocalisten zal ook de cantorij van die kerk zal zich laten horen in psalmen van alle tijden: Gregoriaans, Mendelssohn, Stanford.

In de Tuindorpkerk klinken trouwens ook regelmatig popversies van psalmen, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Psalmen voor Nu. Daar willen we op die zaterdagmiddag ook iets aanstekelijks mee doen.

Anderhalf uur psalmen: van toen, van nu, voor koor of solist, instrumentaal en vocaal, afgewisseld met gedichten.

Tuindorpkerk, Suringarlaan 1 –  zaterdag 18 juni om 15.00 uur. De toegang is gratis. Wel vragen we om een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.

 

Len Borgdorff

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons