21 feb 2022 | Nieuws

Verhalenhuis van start

Geschreven door Gohar Hovanes

Verhalenhuis Utrecht gaat eind maart/ begin april 2022 starten met enkele maandelijkse activiteiten. Na een paar try-outs in het afgelopen najaar, het oprichten van een Stichting Verhalenhuis Utrecht en het verwerven van enkele fondsen zijn we er bijna klaar voor. Aan de website wordt op dit moment gewerkt. Het wachten is alleen nog op groen licht van het landelijke Team Pionieren van de PKN dat ons projectplan in de komende weken zal beoordelen, zodat we een officiële pioniersplek van de Oecumenische Janskerkgemeente en Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) kunnen worden. Dat brengt drie jaar financiële ondersteuning en pioniersbegeleiding met zich mee en dat is natuurlijk meer dan welkom.

Zolang we nog geen eigen onderkomen hebben, beginnen we met maandelijkse verhalentafels in De Kargadoor (Oudegracht 36) en maandelijkse open podium-avonden. De data en thema’s zullen binnenkort op de website www.verhalenhuisutrecht.nl worden gepubliceerd. Heb je interesse, dan kun je je via diezelfde site opgeven. In het najaar – vermoedelijk half oktober – hopen we een verhalenfestival te kunnen organiseren in het kader van Utrecht 900 met als thema: stad zonder muren. Als de Gemeente Utrecht ons voorstel honoreert, kan het festival doorgaan. Voor 1 april moet dat duidelijk worden. Vanaf april zal er dan een voortraject komen met open podia in een viertal stadswijken om verhalen van allerlei Utrechters op te halen. De beste (amateur)vertellers mogen tijdens het festival hun verhaal vertellen en het podium delen met enkele professionele vertellers en muzikanten.

In het stichtingsbestuur en het kernteam van het Verhalenhuis zitten enkele gemeenteleden van de Janskerk, maar staat ook open voor anderen van de PGU. In het kernteam worden alle concrete plannen gesmeed, nieuwe activiteiten en thema’s bedacht. We zijn nog op zoek naar een of twee jongeren, grofweg tussen de twintig en veertig, die mee willen draaien in het kernteam dat ongeveer eens per vier tot zes weken vergadert. We zoeken met name iemand die sociale media en de (toekomstige) nieuwsbrief voor zijn/ haar rekening zou willen nemen. Heb je interesse? Mail, bel of app dan naar ondergetekende.

 

Gottfrid van Eck

coördinator/programmamaker Verhalenhuis Utrecht

tel. 06 2831 6474

email: gvvaneck@telfort.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons