12 okt 2020 | Nieuws

Verhalen van licht (t/m 4 nov.)

Geschreven door Andreas Havinga

Gratis tentoonstelling (17 okt. t/m 4 nov.)

– Sint-Maarten is onlosmakelijk verbonden met Utrecht als patroonheilige van de stad. Dit jaar vieren we het Sint-Maartensfeest met een speciale tentoonstelling van de mooiste lichtsculpturen uit de Sint Maarten Parade. Kunstenaars hebben samen met inwoners van Utrecht grote verlichte sculpturen gemaakt. Deze beelden zijn geïnspireerd op de lampions waarmee de kinderen met Sint-Maarten langs de deuren gaan.

Van 17 oktober tot en met 4 november zijn deze ‘verhalen van licht’ tijdens openingstijden van Museum Catharijneconvent te bewonderen in een gratis tentoonstelling in de Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36. Reserveren is niet nodig. Lees hier meer over ‘Verhalen van licht’.

Opmaat tot ‘Ronde van Sint Maarten’ (6-7 nov.)

– Na de tentoonstelling vormen de lichtsculpturen een onderdeel van de ‘Ronde van Sint Maarten’ op 6 en 7 november in Leidsche Rijn Centrum. Deze editie van de jaarlijkse Sint Maarten Parade is in de vorm van een evenement op het Berlijnplein met lichtsculpturen, orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Lees hier meer over de ‘Ronde van Sint Maarten’.

.

.

Foto door Fernando @cferdo op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons