27 nov 2022 | Nieuws, Tentoonstelling

Van kleur naar licht naar verwondering

Geschreven door Redactie

Tentoonstelling in de Tuindorpkerk van Advent 2022 tot Epifanie 2023.

In de periode van november tot januari wordt er in de Tuindorpkerk werk van kunstenaar Franz Hazelzet in de Tuindorpkerk tentoongesteld. Dat is dus zowel in de Adventstijd, de tijd van Kerst en Epifanie zo de eerste maand van het nieuwe jaar 2023 in.

Er komen kleurrijke werken van deze kunstenaar bij ons in de kerk te hangen die uitnodigen tot bezinning en gesprek. Ze stammen uit verschillende perioden in de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap. Vier ervan, hieronder benoemd krijgen bijzondere aandacht in de vespervieringen die in de Adventsperiode georganiseerd worden door Tuindorpkerk, Pauluskerk en Jeruzalemkerk.

Franz Hazelzet werkt vanaf 1983 als beeldend kunstenaar en exposeert jaarlijks een aantal keren. Hij is lid van het Amersfoortse kunstenaarscollectief Absoluut.nl. Verdere informatie: franzhazelzet.nl

In overleg met de kunstenaar organiseert de Kunst & Interieurcommissie Tuindorpkerk (KIT) in de eerste helft van januari 2023 een avond om samen met Franz aandachtig naar de schilderijen te kijken en erover door te praten. Wij hopen met deze schilderijen u en jullie te ondersteunen in bezinning en inkeer die in de Adventsperiode centraal staat.

De schilderijen zijn te zien voor en na de zondagdiensten in de Tuindorpkerk (hoek H.F. van Riellaan / Prof. Suringarlaan, Utrecht-Tuindorp). Aanvang 10.00 uur.

.

Bron: tuindorpkerk.nl

Foto door Shraga Kopstein op unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Leven na jouw dood

Wat rest van jou - Ruth Feenstra over het verlies van haar man Bert Als een geliefde overlijdt, blijven diens spullen – en de herinneringen die daarbij horen. Ruth Feenstra vertelt over haar overleden man Bert en hoeveel hij hield van vissen. Ik zit aan de keukentafel...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons