21 dec 2020 | Nieuws

Van berenjacht naar engelennacht

Geschreven door Andreas Havinga

Zet een engel voor je raam.

In het begin van dit jaar zaten ouders met kinderen thuis en hadden ze veel plezier in het speuren naar beren achter ramen. Vanuit Kerk op Zuilen is de actie begonnen om nu engelen achter het raam te zetten, die ouders met kinderen dan kunnen gaan zoeken. Als je er een licht bijplaatst of de engel verlicht, kan er ook aan het einde van de middag of in de avond gezocht worden.

Lichtpuntjes in Zuilen!

Er zijn in ieder geval al twee engelen te zien aan de Amsterdamsestraatweg. Tip: kijk ook naar boven, anders zie je ze niet vliegen.

Mocht je geen engel in huis hebben, dan kun je er altijd een tekenen of maken. Op internet zijn verschillende makkelijke voorbeelden te vinden die je kunt uitknippen. Burennetwerk Zuilen en Kerst in het Julianapark doen ook mee. En ook Maarssen en Houten gaan meedoen.

Hoe meer engelen er voor de ramen verschijnen, hoe beter en leuker voor de kinderen en eigenlijk iedereen.

.

P.S. Lees hier over een ander engelenproject, ook van Kerk op Zuilen.

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief, Kerk op Zuilen, week 51 (do 17 dec) en Nieuwsflits, Nieuwe Kerk, vrijdag 18 december 2020

afbeelding:  S. Hermann & F. Richter via pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons