9 apr 2022 | Leven, Nieuws

Utrecht geeft warmte

Geschreven door Redactie

Vanuit de wens tot delen in verbondenheid startte aan het begin van de Veertigdagentijd/vastentijd vanuit de Protestantse Diaconie Utrecht de actie Utrecht geeft warmte. Deze actie is gericht op herverdeling van de energiecompensatiebedragen die de rijksoverheid aan ieder huishouden doet toekomen. We roepen mensen die het geld niet nodig hebben op dit te doneren. En wij verdelen het dan onder wie meer nodig hebben dan ze krijgen. Want we willen niemand in de kou laten staan.

De actie loopt goed: De aanmeldingen kwamen druppelsgewijs op gang en beginnen nu echt binnen te stromen. En er is inmiddels een totaalbedrag ontvangen van ruim € 25.000! Een week voordat de looptijd sluit brengen we de actie nog eens breed onder de aandacht, zodat we met een eindsprint een mooi totaalbedrag kunnen binnenhalen én zo veel mogelijk mensen kunnen ondersteunen.

Wie (een deel van) zijn/haar energiecompensatie (of zelfs nog meer) wil afstaan ten behoeve van deze actie tot herverdeling, kan dat doen via www.utrechtgeeftwarmte.nl. Hier staat meer informatie, een QR-code en een rekeningnummer.

De actie loopt nog tot en met volgende week zaterdag (16 april).

 

(foto: Tayla Kohler via unsplash)

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons