22 dec 2020 | Nieuws

Twee Utrechtse ‘Festivals of Carols’ nu online

Geschreven door Andreas Havinga

Het traditionele ‘Festival of Lessons and Carols’ in de Janskerk of de Jacobikerk is dit jaar helaas niet mogelijk. Daarom is er nu wel het Festival online! Een ‘Festival of Carols’ van de Schola Davidica. En een ‘Festival of Lessons & Carols’ van Kamerkoor Cantiago. Allebei zijn online te beleven. Op Eerste Kerstdag, zoals gebruikelijk. Of op een ander tijdstip, als u in de kerststemming bent. Of juist om in de kerststemming te komen. Beide koren leveren daarmee een bijdrage aan een lange, uit Engeland afkomstige traditie.

Schola Davidica (Janskerk).

Voor dit jaar heeft de Schola Davidica een Festival of Carols samengesteld uit opnamen van voorgaande jaren. U kunt de opname beluisteren via deze link. Wel heeft u een wachtwoord nodig. Dat wachtwoord wordt verstuurd in de Schola Davidica Nieuwsbrief van december. Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meld u dan aan via deze link.

Kamerkoor Cantiago (Jacobikerk).

Dit jaar zingt Kamerkoor Cantiago het Festival of Lessons & Carols voor de tiende keer in de Jacobikerk. Cantiago zingt een verkorte liturgie met een kleine bezetting in deze opname van 18 december. U kunt de opname terugluisteren via deze link.

.

.

Afbeelding door Gerd Altmann via pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons