19 sep 2020 | Evenementen

Theatervoorstelling: ‘Wie ben ik?’ (7 okt.)

Geschreven door Harry Veenstra

Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard maakte met Roos Tuenter de bijzondere voorstelling ‘Wie ben ik?’ Een indringende voorstelling waarin Van der Zwaard in de huid kruipt van Dietrich Bonhoeffer en Roos Tuenter zijn verloofde Maria Wedemeyer speelt. Bonhoeffer zit dan, van 1943 tot 1945, in de gevangenis van Tegel en de twee schrijven elkaar brieven en af en toe, in het eerste anderhalf jaar, mag Maria hem bezoeken.

Wij prijzen ons gelukkig dat wij deze voorstelling in onze kerk kunnen brengen. Op een veilige manier, met inachtneming van alle maatregelen. Wij vinden het belangrijk zo ook als kerk onze steun aan de culturele sector te tonen. In dit Bonhoefferjaar is het bovendien belangrijk en goed om in onze tijd ook op deze wijze aandacht te besteden aan het gedachtegoed van deze baanbrekende theoloog.

Wij hopen dat veel gemeenteleden van onze kerk en andere kerken in de stad van de gelegenheid gebruik maken om naar deze voorstelling te komen. Als 50 mensen € 25 euro storten, kan de voorstelling zonder extra kosten voor de gemeente gespeeld worden. Dat lijkt ons een niet al te grote opgave voor ons in Tuindorp. Ook al kunt u niet aanwezig zijn op 7 oktober, dan nog kunt u dit initiatief steunen en het behoud van de cultuur ook in onze stad een steuntje in de rug geven.

Deze voorstelling wordt gespeeld op woensdagavond 7 oktober om 20.00 in de kerkzaal in de Tuindorpkerk, en duurt een uur. Reserveren is verplicht. We kunnen ongeveer 70 mensen huisvesten die avond.

Kosten: € 25; aanmelden en betalen via Annette Kerkstra (KIT). Aanmelden per mail: akerkstra@casema.nl en betalen via NL66 TRIO 0786 828 706, ten name van Annette Kerkstra.

Namens De Kunst en Interieurcommissie, Annette Kerkstra & Bas van den Berg
Namens de kerkenraad van de Tuindorpkerk, Len Borgdorff

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons