24 jun 2023 | Evenementen, Uitgelicht

Taizéviering met br. Sebastiaan uit Taizé (25 juni)

Geschreven door Redactie

Op zondag 25 juni vind er een openbare Taizéviering plaats in de oudkatholieke Gertrudiskathedraal in hartje Utrecht. De viering is in het kader van ‘Together: Samenkomst van Gods volk’; een jongerenbijeenkomst aankomende september in Rome. De jongerenbijeenkomst is voorafgaand aan de rooms-katholieke bisschoppensynode, op initiatief van Taizé.

Vanuit Nederland wordt er een oecumenische reis georganiseerd voor jongeren van 18-25 jaar (mede mogelijk gemaakt door de Katholieke Vereniging voor Oecumene). Meer informatie over deze reis is te vinden op together.oecumene.nl.

Op zondag 25 juni is er in Utrecht een voorbereidende bijeenkomst voor geïnteresseerden. Als afsluiting van deze dag vindt de Taizéviering plaats in de Ste Gertrudiskathedraal, waarbij o.a. broeder Sebastiaan uit Taizé aanwezig zal zijn.
Deze viering is voor iedereen toegankelijk!

Zondag 25 juni  –  Aanvang 19.00 uur  –  Ste Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op utrecht.oudkatholiek.nl en taizeinutrecht.nl

.

.

.

Foto door Mike Ralph via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons