19 jun 2019 | Evenementen

Tafels van Hoop op Wereldvluchtelingendag, 20 juni

Geschreven door Harry Veenstra

Kerk in Actie organiseert op Wereldvluchtelingendag overal in Nederland ‘Tafels van Hoop’ om vluchtelingen en Nederlanders met elkaar in contact te brengen.

Ook de Domkerk doet mee met een ontmoetingsmaaltijd! Graag nodigen wij jou uit om ook te komen en wij hopen dat jij mensen uit jouw netwerk wilt meevragen. De maaltijd is op donderdag 20 juni van 17.00 – 19.00. Inloop vanaf 16.30.

Ook als je niet mee-eet: voor en na de maaltijd is er gelegenheid om de expositie Buiten de Mensentuin te bekijken. Floribert Kadima uit Congo en Grietje van Ginneken ontmoetten elkaar bij de Noodopvang voor Daklozen Vluchtelingen in Utrecht. Ze vonden elkaar in hun humor, hun vertrouwen en vooral in hun liefde voor verhalen. De prachtige lino’s en etsen zijn van Grietje, Floribert schilderde de prenten en samen schreven ze de teksten. Een bijzondere ontmoeting van twee zielsverwanten. De kunstenaars zijn zelf ook aanwezig.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons