19 jun 2019 | Evenementen

Tafels van Hoop op Wereldvluchtelingendag, 20 juni

Geschreven door Harry Veenstra

Kerk in Actie organiseert op Wereldvluchtelingendag overal in Nederland ‘Tafels van Hoop’ om vluchtelingen en Nederlanders met elkaar in contact te brengen.

Ook de Domkerk doet mee met een ontmoetingsmaaltijd! Graag nodigen wij jou uit om ook te komen en wij hopen dat jij mensen uit jouw netwerk wilt meevragen. De maaltijd is op donderdag 20 juni van 17.00 – 19.00. Inloop vanaf 16.30.

Ook als je niet mee-eet: voor en na de maaltijd is er gelegenheid om de expositie Buiten de Mensentuin te bekijken. Floribert Kadima uit Congo en Grietje van Ginneken ontmoetten elkaar bij de Noodopvang voor Daklozen Vluchtelingen in Utrecht. Ze vonden elkaar in hun humor, hun vertrouwen en vooral in hun liefde voor verhalen. De prachtige lino’s en etsen zijn van Grietje, Floribert schilderde de prenten en samen schreven ze de teksten. Een bijzondere ontmoeting van twee zielsverwanten. De kunstenaars zijn zelf ook aanwezig.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons