16 apr 2020 | Nieuws

Studentenpastoraat tijdens de Coronacrisis

Geschreven door Harry Veenstra

Het is prachtig weer deze dagen en tegelijkertijd is er veel ‘klein leed’, bij ouderen en bij jongeren. Vanuit het studentenpastoraat IPSU zijn we betrokken bij studenten op verschillende manieren. We lichten er eentje uit.

De Universiteit Utrecht heeft al een tijd geleden in samenwerking met studentenpastor Jasja Nottelman het aanbod Zinnige Gesprekken of Bright Conversations ontwikkeld. Studenten kunnen een afspraak maken met iemand met wie ze en zinnig gesprek of, als ze international zijn, een bright conversation kunnen voeren. Een gesprek waarbij ze zelf aangeven waar ze over willen praten.

Het is geen psychologische hulp, je hoeft niet een probleem te hebben. Je bent welkom om je uit te spreken over wat je bezighoudt, dat kan te maken hebben met het hoe en waarom van je studie, vriendschappen, je relatie met je ouders, je blik op de toekomst.

In deze tijd waarin alles online gebeurt, worden de gesprekken ook online gevoerd. Meestal via Zoom, dan kun je elkaar zien en dat praat wel zo gemakkelijk.
Ook de internationale studenten maken er veel gebruik van: ze kunnen soms niet meer naar huis, maar maken zich wel bezorgd om hun familie. Ze willen graag hun studie afronden maar het is moeilijk om jezelf gemotiveerd te houden.
Mocht je, als student, ook gebruik willen maken van dit aanbod, wees dan welkom.

ds. Jasja Nottelman

studentenpredikant in Utrecht
06-34399461
www.ipsu.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons