20 nov 2020 | Nieuws

Stimuleringsprijs Mantel van Sint-Maarten 2020 verdeeld

Geschreven door Harry Veenstra

Diaconale presentie in coronatijd

Sint Maarten scheurde zijn mantel in tweeën, zodat hij die kon delen met een medemens die dat nodig had. Zo ook heeft de jury van de Mantel van Sint Maarten 2020 de stimuleringsprijs verdeeld over de ingezonden initiatieven.

Sinds een aantal jaren kennen gezamenlijke kerken rond Sint Maarten een stimuleringsprijs toe aan een Utrechts vrijwilligersproject op sociaal-maatschappelijk en/of diaconaal terrein dat opvalt door inspirerende, eigenzinnige of vernieuwende kenmerken: de Mantel van Sint-Maarten. Verschillende geloofsgemeenschappen trekken hierin met elkaar op om diaconale initiatieven te bekijken en in het zonnetje te zetten.

Vanwege de corona-situatie was het dit jaar niet mogelijk de prijs tijdens een bijeenkomst uit te reiken. Tegelijkertijd geeft een maatschappij met contactbeperkende maatregelen juist aanleiding om initiatieven voor maatschappelijk kwetsbare mensen te verzamelen en de prijs wél uit te reiken. Daarom was er dit jaar een online Mantel-uitreiking, zodat er ook nu een zonnetje kon schijnen op initiatieven waarbij mensen tijd, handen of middelen geven om er te zijn voor anderen. Vele initiatieven zijn genomineerd – en hebben een prijs gekregen:

  • Eykpuntgemeente: Samen eten in De Wijkplaats
  • ACU: 100 gratis afhaalmaaltijden
  • Buurthuis De Boog: Groepsapp Hart voor Overvecht
  • Johannescentrumgemeente: Cadeautje! 180 cupcakejes
  • BuurtMaaltijden en Al-Amal: Buurtmaaltijden in Overvecht
  • Tuindorpkerk: Bezinningsmaaltijd Tuindorp
  • Straatpastoraat Utrecht: Wekelijkse brunch op straat, Tafel van Twaalf to go
  • De Haven: Facebookgroep, Bel- en kookgroep, Afhaalmaaltijd
  • Stil Utrecht: In de gaten

Geheel in de geest van Sint Maarten hebben al deze initiatieven in dit bijzondere jaar een deel van de stimuleringsprijs ontvangen.

https://www.mantelvansintmaarten.nl/

Gerelateerde verhalen

Meer

Penningen ter ere van de Domkerk

Afronding restauratie Domkerk (2017-2022) gevierd met symposium. Tekst: Theo Kralt - Beeld: Da van Daalen (penningen) - Foto's: Wim van der Ende (symposium). De restauratie van de Domkerk is af! Daarom organiseerde de Stichting Vrienden van de Domkerk en het...

Lees meer

Warme Woensdagen in Kerk op Zuilen

Staat bij jou de thermostaat laag? Welkom in de Kerk op Zuilen op Warme Woensdag. In deze lastige tijden wil Kerk op Zuilen open zijn voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek. Door...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons