28 nov 2020 | Nieuws

Stiltecentrum in nieuw jasje, terug op vertrouwde plek

Geschreven door Andreas Havinga

Het Stiltecentrum Hoog Catharijne is weer op haar vertrouwde plek. In een prachtig, nieuw jasje.

Sinds de heropening op dinsdag 24 november is het Stiltecentrum onderdeel van de vernieuwde locatie ‘Meet in Peace’. “We hopen dat ieder gezegend mag zijn die in deze ruimte vrede zoekt, een luisterend oor of zomaar wat ontspanning onderweg.”

De feestelijke opening is gepland voor in de week van 25 januari. “Maar je bent ook nu al van harte welkom.”

Al 45 jaar is er in Winkelcentrum Hoog Catharijne een stiltecentrum met kapel (Godebaldkwartier 74), waar men terecht kan voor een moment van bezinning en gebed in de kapel of een praatje in de ontmoetingsruimte.

Om zo veel mogelijk open te kunnen zijn ziet het Stiltecentrum uit naar aanvulling voor de groep gastvrouwen en heren. Kom een dagdeel per week het enthousiaste (oecumenische) team versterken. Meer informatie:  pastor@stiltecentrum.nl

.

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag, 10.00-14.00 uur (kapel).

N.B. Vanwege de corona-maatregelen is de ontmoetingsruimte voorlopig gesloten.

Op de dagen dat het Stiltecentrum open is, is er om 12.45 uur in de kapel een middagpauzeviering van circa twintig minuten. Voorgangers vanuit de verschillende kerken in Utrecht – en ook soms de medewerkers van het Stiltecentrum – dragen zorg voor deze oecumenische vieringen. Daarnaast is de kapel op elke derde zondagmiddag van de maand vanaf 14.00 uur open.

.

.

bronnen:  www.stiltecentrum.nl en Nieuwsbrief, Katholiek Utrecht, donderdag 26 november 2020

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons