Het zal je maar gebeuren. Aan de vooravond van volwassenheid verlies je één of zelfs beide ouders. Naast alle pijn, verdriet, rouw, verwarring en onzekerheid groeit het besef dat je naast een ouder ook een mentor en een maatje mist. Juist op die leeftijd spelen immers praktische vragen over school of studiefinanciering, maar ook wezenlijke vraagstukken over, beroepskeuze, relaties, zin en betekenis. De EvE Foundation helpt jongeren tussen de 14 en 24 jaar die een ouder hebben verloren.
De eenzaamheid onder jongeren die een ouder hebben verloren is groot. Daarom brengt EvE Foundation jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar samen. Concreet biedt EvE voor een vaste groep deelnemers een programma bestaande uit zes maandelijkse sessies waarin maximaal twaalf jongeren samenkomen. Het programma richt zich op rouwverwerking, talentontwikkeling en zingeving. Door diverse bedrijven en professionals worden in het programma masterclasses verzorgd. De bijeenkomsten zijn op zondag van 15.00-19.00 uur.
EvE Foundation start nu ook in Utrecht
Jaarlijks verliezen ruim 6.000 minderjarige kinderen één of beide ouders. Ruim de helft van deze kinderen valt in de leeftijdsgroep van 12-18 jaar (CBS). EvE is in 2019 begonnen met de ondersteuning van jongeren en in november start ons zesde programma in Utrecht. Inmiddels is EvE actief in ’t Gooi, Amsterdam, Apeldoorn en lopen er initiatieven in Maastricht en Middelburg. Het programma in Utrecht wordt begeleid door Karin den Hollander, auteur van het boek ‘ouders zonder voorbeeld’ en oprichtster van de Stiefacademie en Dorien Verloop, psycholoog en auteur van het boek ‘Niet alleen op de wereld’.
Deelname en aanmelding
Deelname aan het programma is kosteloos. Ken je jongeren voor wie dit zou passen laat het weten of maak ze er zelf attent op. Voor meer informatie zie evefoundation.nl. Aanmelden voor het programma in Utrecht kan via de website van Eve Foundation.