11 nov 2022 | Nieuws, Oekraïne, Pupjes

Start fase 2 noodplan voor opvang Oekraïense vluchtelingen in Utrecht

Geschreven door Redactie

Utrechtse kerken voor Oekraïne krijgt vervolg 

In maart van dit jaar startten een aantal Utrechtse kerken een samenwerking om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in onze stad onder de naam Utrechtse kerken voor Oekraïne. Met behulp van vrijwillige matchmakers werden gastgezinnen gevonden en voorbereid om vluchtelingen tijdelijk in hun huis op te vangen. Tot aan de zomer zijn ruim 500 Oekraïense vluchtelingen geplaatst bij 300 Utrechtse huishoudens. Aan het eind van de zomer heeft de gemeente Utrecht de Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) benaderd met de vraag of we ook de komende maanden willen helpen. De reden: het aantal grootschalige opvangplaatsen is beperkt en vanwege het gebrek aan energie in Oekraïne is de kans op een nieuwe stroom vluchtelingen groot. We weten niet hoe groot de toestroom precies zal zijn, maar we willen klaar staan en een gastvrije stad zijn. Het uitgangspunt van onze inzet is dat opvang in gastgezinnen altijd tijdelijk is (6-8 weken).

Eind september is Lize Roest bij de PDU gestart om weer matchmakers en gastgezinnen bereid te vinden om te helpen. Wil je ook helpen als vrijwillige matchmaker of gastgezin? Kijk op https://www.diaconie-utrecht-vluchtelingen.nl/ of neem direct contact op met Lize Roest via oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons