12 dec 2023 | Nieuws

Stamppotten, Sinterklaasliedjes en verbinding

Geschreven door Redactie

Op de gedenkdag van Sint Nicolaas was de Utrechtse Nicolaϊkerk gevuld met ruim 100 stadsgenoten. Ze waren uitgenodigd door de wijkgemeente Nicolaϊkerk, de Rotary Utrecht Krommerijn, de Lionsclub Utrecht Host en de Leoclub Ultrajectum.

Tijdens het diner kwamen er heerlijke stamppotten op tafel, gemaakt door slager Van Vuuren uit de Twijnstraat. Er werden Sinterklaasliedjes gezongen, begeleid door het grote Marcussenorgel en zangeres Machteld van de Putte. Casper Staal en Bini Biemans-Van der Wal vertelden verhalen over Sinterklaas. Natuurlijk was er voldoende ruimte om met elkaar te spreken onder de eeuwenoude gewelven van de Nicolaϊkerk.

Voor de Lionsclub Utrecht Host was het een drukke week, op de vrijdag en zaterdag na het diner waren ze weer present in de Albert Heijn aan de Anthonius Matteuslaan voor de jaarlijkse actie voor de Voedselbank. Hier vind je meer informatie over de activiteiten van de Lionsclub Utrecht Host.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons