8 jan 2021 | Evenementen

Stadsbrede gebedsviering aftrap Week van Gebed (online, 16 jan.)

Geschreven door Andreas Havinga

Met een stadsbrede online gebedsviering op zaterdag 16 januari start dit jaar de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. De viering is vanaf 19.00 uur te volgen via de livestream van de St. Rafaëlkerk (Overvecht).

Meer informatielees hier de flyer.

.

Oproep van Jezus centraal:  Het thema van de Gebedsweek is #blijfinmijnliefde. Daarmee staat dit jaar de oproep van Jezus uit Johannes 15 centraal:  “Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen”. (Joh. 15:5-9)

Materiaal:  Het materiaal (viering en gebed) is voorbereid en geschreven door zusters van Grandchamp, een oecumenische kloostergemeenschap in Zwitserland. Zij wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. De monastieke communiteit van Grandchamp is al sinds haar ontstaan toegewijd aan eenheid en gebed.

Bestellen:  De Nederlandse teksten van de oecumenische viering en het gebedsboekje zijn te bestellen via de website van de Week van Gebed.

Wanneer:  Dit jaar wordt de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen gevierd van 17 t/m 24 januari. In Utrecht is de eerste viering al op zaterdag 16 januari.

.

Elk jaar:  Zoals ieder jaar wordt de derde week van januari gewijd aan het ‘Gebed voor de Eenheid van de Christenen’, een week waarin normaliter veel oecumenische ontmoetingen en vieringen worden georganiseerd.

Alle kerken:  Ook dit jaar doen alle kerken in Utrecht mee:  de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK), de interculturele kerken (PIKU) en de evangelische kerken. (PIKU is het Platform Interculturele Kerken Utrecht.)

Al sinds…  Sinds 1846 houdt de Evangelische Alliantie al een gebedsweek. Sinds 1968 sturen de Wereldraad van Kerken en de RK Kerk materiaal voor de Gebedsweek uit over de hele wereld. Sinds 2007 is er één gezamelijke Gebedsweek.

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief Kerk Utrecht-West, zondag 10 januari 2020 en www.usrk.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons